Business & Finance Τετάρτη 26/04/2023, 15:25
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σουηδία: Ο κορυφαίος κατασκευαστής χάλυβα λέει ότι η ζήτηση αψηφά την οικονομική ύφεση

Σουηδία: Ο κορυφαίος κατασκευαστής χάλυβα λέει ότι η ζήτηση αψηφά την οικονομική ύφεση

Η ευρωπαϊκή ζήτηση χάλυβα διατηρείται καλά παρά τις παρατεταμένες ανησυχίες για την οικονομία, σύμφωνα με τον επικεφαλής της κορυφαίας χαλυβουργίας της Σουηδίας, SSAB AB.

Μετά από μια ύφεση που ήταν ιδιαίτερα έντονη στα τέλη του περασμένου έτους, η οποία οδήγησε την εταιρεία να περιορίσει την παραγωγή μαζί με τους ευρωπαϊκούς ομολόγους της, η κατανάλωση ανέκαμψε. Αυτή η τάση είναι συνεχής, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Martin Lindqvist σε συνέντευξή του μετά τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου της SSAB που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

«Οδηγούμαστε προς ελαφρώς υψηλότερους όγκους και ελαφρώς καλύτερες τιμές», είπε. Η ζήτηση από τις βαριές βιομηχανίες παραμένει ισχυρή, η αυτοκινητοβιομηχανία είναι αρκετά ισχυρή και το πιο αδύναμο κομμάτι είναι οι κατασκευές.

Τα σχόλια του Διευθύνοντος Συμβούλου δείχνουν ότι οι προοπτικές για τη βιομηχανία χάλυβα παραμένουν αισιόδοξες, παρόλο που οι ανησυχίες για την ευρύτερη οικονομία κινούνται σε ένα περιβάλλον υψηλού πληθωρισμού και αυστηρής νομισματικής πολιτικής. Οι traders αναμένουν ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα αυξήσει περαιτέρω τα επιτόκια και τα στοιχεία των ΗΠΑ για την ανάπτυξη, τον πληθωρισμό και τους μισθούς αυτή την εβδομάδα θα τροφοδοτήσουν τη συζήτηση σχετικά με το εάν θα ακολουθήσουν περισσότερες αυξήσεις της Federal Reserve.

«Έχουμε έναν πόλεμο στην Ευρώπη, υψηλό πληθωρισμό, υψηλά επιτόκια, και αυτό δίνει φυσικά αβεβαιότητα», είπε ο Lindqvist. «Και πάντα υπάρχει ένα ερωτηματικό για το τι θα συμβεί μετά το καλοκαίρι».

«Βλέπουμε ότι υπάρχει ζήτηση στην αγορά, βλέπουμε καλύτερη θέση κόστους και καλύτερη απόδοση, οπότε σε αυτό στοχεύουμε», είπε ο Lindqvist.

Οι μετοχές της SSAB σημείωσαν άνοδο έως και 5,3%. Αυξήθηκαν κατά 23% φέτος, σε σύγκριση με άνοδο 2,4% της ArcelorMittal, της μεγαλύτερης χαλυβουργίας της Ευρώπης.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Τουρκία: Οι σεισμοί αποκάλυψαν την έκταση της διαφθοράς στον κατασκευαστικό κλάδο

Νέος εμπορικός πόλεμος; Ο ευρωπαϊκός προστατευτισμός και οι αμερικανικές επιδοτήσεις

Επενδύσεις: Σβήνονται και ξαναγράφονται οι προϋπολογισμοί στα μεγάλα έργα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News