Business & Finance Παρασκευή 14/04/2023, 22:30
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ουκρανία: Πρόσθετη χρηματοδότηση 5 δισ. δολ. μετά από συναντήσεις στην Ουάσιγκτον

Ουκρανία: Πρόσθετη χρηματοδότηση 5 δισ. δολ. μετά από συναντήσεις στην Ουάσιγκτον

Η Ουκρανία εξασφάλισε υποσχέσεις για πρόσθετη χρηματοδότηση ύψους 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τη στήριξη του συνεχιζόμενου αγώνα της κατά της Ρωσίας εν μέσω «γόνιμων συναντήσεων» στην Ουάσινγκτον αυτή την εβδομάδα, δήλωσε ο Ουκρανός πρωθυπουργός Denys Shmyhal στους δημοσιογράφους την Παρασκευή.

Ο Shmyhal συναντήθηκε με εκπροσώπους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Παγκόσμιας Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, καθώς και με κορυφαίους αξιωματούχους των ΗΠΑ, στο περιθώριο των εαρινών συνεδριάσεων του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Είπε ότι η Ουκρανία έλαβε νέες δεσμεύσεις για πρόσθετη στήριξη από την Ελβετία, τη Δανία και μια σειρά άλλων χωρών κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, καθώς και μια συμφωνία από την αμερικανική εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών Boeing να απαλλάξει τις ουκρανικές εταιρείες από προηγούμενες οικονομικές δεσμεύσεις ύψους 200 εκατομμυρίων δολαρίων. Το Κίεβο αναμένεται να λάβει περισσότερη στήριξη κατά τη διάρκεια μιας επερχόμενης διάσκεψης στο Λονδίνο, πρόσθεσε.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News