Business & Finance Παρασκευή 14/04/2023, 21:59
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Giorgetti: Η Ιταλία πρέπει να είναι επιφυλακτική όσον αφορά στους εμπορικούς δεσμούς με την Κίνα

Giorgetti: Η Ιταλία πρέπει να είναι επιφυλακτική όσον αφορά στους εμπορικούς δεσμούς με την Κίνα

Η Ιταλία πρέπει να είναι όλο και πιο προσεκτική στους εμπορικούς δεσμούς της με την Κίνα, δήλωσε την Παρασκευή ο υπουργός Οικονομίας Giancarlo Giorgetti αναφερόμενος στη συνεργασία της Ρώμης στο σχέδιο Belt and Road Initiative του Πεκίνου.

Το 2019, η Ιταλία έγινε η πρώτη μεγάλη βιομηχανική χώρα που προσχώρησε στην πρωτοβουλία, ένα πολυεθνικό σχέδιο που έχει σχεδιαστεί για να επεκτείνει το εμπορικό αποτύπωμα της Κίνας.

Ωστόσο, ελάχιστα έχουν προκύψει μέχρι στιγμής από το σύμφωνο, το οποίο υπεγράφη κατά τη διάρκεια επίσης επίσκεψης του Κινέζου προέδρου Xi Jinping στην Ιταλία και πρόκειται να ανανεωθεί το 2024.

Η πρωθυπουργός της Ιταλίας Giorgia Meloni δήλωσε πέρυσι, πριν εκλεγεί, ότι δεν θέλει να ευνοήσει την κινεζική επέκταση στην Ιταλία ή την Ευρώπη.

«Το γεωπολιτικό πλαίσιο και όσα έχω αντιληφθεί οδηγούν σε μια ακόμη πιο προσεκτική προσέγγιση από ό,τι στο παρελθόν», ανέφερε ο Giorgetti σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA στο περιθώριο μιας συνάντησης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσινγκτον.

Η τελική αξιολόγηση της πρωτοβουλίας θα δοθεί από την Meloni, είπε.

moneyreview.gr με πληροφορίες από reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News