Business & Finance Παρασκευή 21/04/2023, 14:59
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποιες κυρώσεις; Η Ρωσία απέκτησε 22 νέους δισεκατομμυριούχους τον τελευταίο χρόνο

Ποιες κυρώσεις; Η Ρωσία απέκτησε 22 νέους δισεκατομμυριούχους τον τελευταίο χρόνο

Τουλάχιστον 22 νέοι δισεκατομμυριούχοι «γεννήθηκαν» στη Ρωσία το 2022, παρά τις κυρώσεις της Δύσης που στόχο έχουν να απομονώσουν οικονομικά τη χώρα, ως απάντηση στην εισβολή της στην Ουκρανία. 

Η λίστα των δισεκατομμυριούχων του κόσμου του περιοδικού Forbes, μέτρησε 105 Ρώσους δισεκατομμυριούχους για φέτος, με στοιχεία Μαρτίου του 2023. Τον Μάρτιο του 2022, η Ρωσία είχε 83 δισεκατομμυριούχους, έναντι 117 τον Μάρτιο του 2021. 

Φέτος, οι 105 δισεκατομμυριούχοι της Ρωσίας ελέγχουν συνολική περιουσία 474 δισ. δολαρίων, δηλαδή 154 δισ. δολάρια περισσότερα σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με το Business Insider. 

Πάντως, η ρωσική έκδοση του Forbes μετρά 110 δισεκατομμυριούχους με συνολική περιουσία 505 δισ. δολαρίων. 

Σε αυτή την εκδοχή της λίστας περιλαμβάνονται ονόματα όπως των γεννημένων στη Ρωσία Pavel Durov (ιδρυτής του Telegram) και των αδελφών Dmitry και Igor Bukhman (ίδρυσαν την εταιρεία online gaming  Playrix).  Η αμερικανική έκδοση του Forbes αναφέρει τον Durov σαν πολίτη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ενώ οι Bukhman καταγράφονται ως πολίτες Ισραήλ. 

Ο πλουσιότερος Ρώσος αυτή τη στιγμή είναι ο Andrey Melnichenko, του οποίου η οικογενειακή περιουσία αυξήθηκε από τα 11,1 δισ. στα 25,2 δισ. δολάρια τον τελευταίο χρόνο, καθώς οι εταιρείες του, που δραστηριοποιούνται στα λιπάσματα και στον άνθρακα πήραν ώθηση από τις αύξηση στις τιμές των εμπορευμάτων. 

Η Ρωσία είναι μία υπερδύναμη των εμπορευμάτων, επομένως ακόμα και οι δισεκατομμυριούχοι που βρέθηκαν στο στόχαστρο των δυτικών κυρώσεων πηγαίνουν καλά. 

Ο μεγιστάνας του χάλυβα, Alexey Mordashov, για παράδειγμα, βρίσκεται στη λίστα των κυρώσεων, αλλά είδε τον πλούτο του να εκτινάσσεται από τα 13,2 δισ. δολάρια πέρυσι στα 20,9 δισ. δολάρια φέτος. 

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης:

Το μυστήριο του εγκαταλελειμμένου σκάφους Έλληνα επιχειρηματία: Το αγόρασε Ρώσος – Κανείς δεν το θέλει

Γιατί η Ουκρανία δεν έχει δει ακόμα τα χρήματα από την πώληση της Chelsea από τον Abramovich;

Ευρώπη: Το κυνήγι της περιουσίας των Ρώσων – Πόσα έχει δεσμεύσει η Ελλάδα

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News