Business & Finance Πέμπτη 20/04/2023, 16:20
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ikea: Επένδυση άνω των 2,2 δισ. δολαρίων στα επόμενα τρία χρόνια 

Ikea: Επένδυση άνω των 2,2 δισ. δολαρίων στα επόμενα τρία χρόνια 

Περισσότερα από 2,2 δισ. δολάρια, θα επενδύσει η Ikea, τα επόμενα τρία χρόνια στη στρατηγική ανάπτυξής της, στις ΗΠΑ, σηματοδοτώντας τη μεγαλύτερη επενδυτική ώθηση της σουηδικής εταιρείας επίπλων από τότε που άνοιξε στην αμερικανική ήπειρο, πριν από σχεδόν 40 χρόνια.

Οι εμπειρίες λιανικής πώλησης παντός καναλιού, όπου οι διαδικτυακές εμπειρίες αγορών, αλληλοσυμπληρώνονται με αυτές των εμπειριών εντός του καταστήματος, έχουν γίνει όλο και πιο δημοφιλείς υπό το φως της έκρηξης των διαδικτυακών αγορών.

Η Ikea, ήδη γνωστή για τους προσεκτικά επιμελημένους εκθεσιακούς χώρους και τα μοντέλα διαμερισμάτων στα κορυφαία καταστήματά της, έχει αρχίσει να κάνει κινήσεις προς μια στρατηγική με βάση το παραπάνω. Τα τελευταία χρόνια, η εταιρεία κυκλοφορεί τακτικά ενημερώσεις στα οικιακά εργαλεία προεπισκόπησης επαυξημένης πραγματικότητας. Και ως εταιρεία επίπλων, υπάρχει μια πρόσθετη απήχηση στο συνδυασμό αγορών στο κατάστημα και στο διαδίκτυο, καθώς οι πελάτες πρέπει να οραματιστούν πώς θα ταιριάζουν τα προϊόντα στα υπάρχοντα σπίτια τους.

Η επένδυση 2,2 δισ. δολαρίων του λιανοπωλητή θα χρησιμοποιηθεί για διάφορες προσπάθειες, συμπεριλαμβανομένης της επέκτασης νέων μοντέλων καταστημάτων και τοποθεσιών παραλαβής, και στοχεύει στη βελτίωση της προσβασιμότητας διατηρώντας τα προϊόντα προσιτά, δήλωσε στο CNBC ο Javi Quiñones, διευθύνων σύμβουλος και διευθυντής βιωσιμότητας στην Ikea των ΗΠΑ.

Η επένδυση της Ikea θα χρηματοδοτήσει επίσης μια συνεχή προσπάθεια εκσυγχρονισμού των υφιστάμενων καταστημάτων, εν μέρει βελτιώνοντας την ενεργειακή απόδοση, τις εγκαταστάσεις ηλιακών πάνελ και τους στόλους ηλεκτρικών οχημάτων, είπε ο Quiñones.

Αυτές οι προσπάθειες θα είναι κρίσιμες για τους κλιματικούς στόχους της εταιρείας: Μέχρι το 2025, η Ikea σχεδιάζει να κάνει τις παραδόσεις της στο σπίτι αποκλειστικά μέσω ηλεκτρικών οχημάτων, ένα βασικό μέρος του ευρύτερου σχεδίου της για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Fourlis: Οι επόμενες κινήσεις στις business της ευεξίας, IKEA και Intersport

Εξαπλώνεται το click & collect: Ποιες αλυσίδες προσφέρουν παραλαβές ακόμα και σε 20 λεπτά

Πώς είναι να ζεις σε μια «ντουλάπα»: Μέσα στα διαμερίσματα των 8 τ.μ.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News