Business & Finance Παρασκευή 14/04/2023, 07:12
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυτή είναι η μία ερώτηση που δεν πρέπει να κάνετε σε συνέντευξη για δουλειά 

Αυτή είναι η μία ερώτηση που δεν πρέπει να κάνετε σε συνέντευξη για δουλειά 

Η αναζήτηση μίας νέας εργασίας, συνήθως αποτελεί μία δύσκολη διαδικασία, με πολλές συνεντεύξεις, διαπραγματεύσεις και άγχος για το αποτέλεσμα. Όπως στα περισσότερα πράγματα στη ζωή, όσο πιο καλά προετοιμασμένος είναι κανείς, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχει να πετύχει το στόχο του. 

Ένας διευθύνων σύμβουλος, επενδυτής και ιδρυτής μιας εταιρείας, μοιράστηκε με το CNBC, την μία ερώτηση που κάνουν οι υποψήφιοι στη συνέντευξη για δουλειά, που τον βγάζει έξω από τα ρούχα του. Και όπως είπε, δεν είναι άλλη από το ποια είναι η πολιτική της εταιρείας για την εξ αποστάσεως εργασία. 

Μια έρευνα του 2022 από την GoodHire διαπίστωσε ότι το 78% των διευθυντών πίστευε ότι έστω ένα ποσοστό εργασίας από το γραφείο είναι επιθυμητό, ενώ το 51% είπε ότι οι εταιρείες τους «θα εξετάσουν οπωσδήποτε» περικοπές μισθών για τους υπαλλήλους που αρνήθηκαν να επιστρέψουν στο γραφείο.

Αναπόφευκτα, πολλοί επιχειρηματίες και διευθύνοντες σύμβουλοι, όπως ο Mark Zuckerberg και ο Elon Musk, πιστεύουν ότι το εκκρεμές τείνει υπερβολικά προς την απομακρυσμένη εργασία και ότι ως αποτέλεσμα η απόδοση, έχει μειωθεί.

Πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα, μετά τις μαζικές απολύσεις της, η Meta σταμάτησε να προσφέρει επιλογές εξ αποστάσεως εργασίας για νέες προσλήψεις.

Δεν έχει σημασία πόσο εξαιρετικός είσαι

Είτε είναι δίκαιο είτε όχι, ορισμένοι διευθυντές θα εκλάβουν τις ερωτήσεις σε μια συνέντευξη σχετικά με την εξ αποστάσεως εργασία ως δείγμα λανθασμένων προτεραιοτήτων. 

Φανταστείτε αυτό το σενάριο: Κάποιος κλείνει τη συνέντευξή του με μια ερώτηση σχετικά με την απομακρυσμένη εργασία και λαμβάνει μία ψυχρή αντίδραση. Την επόμενη μέρα, ο διευθυντής προσλήψεων συναντά έναν άλλο υποψήφιο που λέει ότι θα μπορούσε να είναι στο γραφείο νωρίς το πρωί της επόμενης Δευτέρας.

Σίγουρα, μπορεί ο πρώτος υποψήφιος να είναι πιο ικανός. Αλλά υπάρχει η πιθανότητα ο δεύτερος να φανεί πιο αφοσιωμένος. Αυτό μπορεί να ισχύει ακόμη και για διευθυντές σε εταιρείες που έχουν πολύ ισχυρές πολιτικές απομακρυσμένης εργασίας.

Περιμένετε μέχρι τον δεύτερο γύρο συνεντεύξεων

Αν ωστόσο κάποιος επιθυμεί υπερβολικά πολύ να διαπραγματευτεί την τηλεργασία, μπορεί να περιμένει μέχρι τον δεύτερο γύρο της συνέντευξης, όπου οι διευθυντές είναι πιο πιθανό να κάνουν πίσω, καθώς ήδη θα τους έχει τραβήξει την προσοχή από την προηγούμενη φορά. 

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Διαπραγματεύσεις: Οι 5 μύθοι που σας στερούν έναν καλύτερο μισθό

Είναι οι πιο έξυπνοι εργαζόμενοι οι πιο καλοπληρωμένοι; Τι έδειξε έρευνα

Τελικά, θέλουμε να ξέρουμε πόσα παίρνουν οι συνάδελφοί μας;

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News