Business & Finance Τρίτη 4/04/2023, 08:55
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Paul Krugman: Μην περιμένετε το ChatGPT να μεταμορφώσει την οικονομία μέσα σε 10 χρόνια

Paul Krugman: Μην περιμένετε το ChatGPT να μεταμορφώσει την οικονομία μέσα σε 10 χρόνια

Το ChatGPT και τα επόμενα chatbots τεχνητής νοημοσύνης δεν αναμένεται να μεταμορφώσουν την αμερικανική οικονομία μέσα στην επόμενη δεκαετία, λέει ο νομπελίστας οικονομολόγος Paul Krugman.

Τα μεγάλα γλωσσικά μοντέλα στην τρέχουσα μορφή τους δεν αναμένεται να επηρεάσουν τις οικονομικές προβλέψεις για το επόμενο έτος και δεν προβλέπεται να έχουν μεγάλη επίδραση στις οικονομικές προβλέψεις για την επόμενη δεκαετία», έγραψε ο Krugman σε άρθρο του στους New York Times.

«Το ChatGPT και ό,τι θα ακολουθήσει είναι πιθανότατα ένα οικονομικό θέμα για τη δεκαετία του 2030, όχι για τα επόμενα χρόνια», εκτίμησε.

Ο Krugman έχει αναφερθεί στο παρελθόν στις επιπτώσεις του ChatGPT, λέγοντας ότι θα μπορούσε να κάνει δουλειές όπως η μετάδοση ειδήσεων και η συγγραφή «πιο αποτελεσματικά από τους ανθρώπους».

Τώρα, ο οικονομολόγος εκτιμά ότι τα γλωσσικά μοντέλα, όπως το ChatGPT, «θα κάνουν την οικονομία πιο παραγωγική, αλλά πιθανότατα θα βλάψουν και ορισμένους εργαζόμενους των οποίων οι δεξιότητες έχουν χάσει την αξία τους».

Σύμφωνα με τον Krugman, οι μεγάλες οικονομικές επιπτώσεις από την τεχνητή νοημοσύνη θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο για να υλοποιηθούν από ό,τι πολλοί άνθρωποι περιμένουν σήμερα.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Τεχνητή νοημοσύνη: Πώς μπορεί να πυροδοτήσει μια έκρηξη παραγωγικότητας – Οι δύο τρόποι

Goldman Sachs: Η τεχνητή νοημοσύνη θα επηρεάσει 300 εκατ. θέσεις εργασίας – Δείτε ποιες

Ανάρπαστοι οι «μάγοι» της Τεχνητής Νοημοσύνης – Μισθοί έως 335.000 δολάρια τον χρόνο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News