Business & Finance Παρασκευή 31/03/2023, 07:15
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Nestle διεκδικεί ινδική εταιρεία σε deal 1 δισ. δολαριών  

Η Nestle διεκδικεί ινδική εταιρεία σε deal 1 δισ. δολαριών  

Μεταξύ των τελικών πλειοδοτών που ανταγωνίζονται για την απόκτηση της India’s Capital Foods, είναι η Nestle, καθώς επιδιώκει να ενισχύσει την παρουσία της, στην ταχέως αναπτυσσόμενη οικονομία. 

Ο μεγαλύτερος όμιλος τροφίμων στον κόσμο, συζητούσε τους όρους μιας πιθανής συμφωνίας για την Capital Foods με έδρα τη Βομβάη, σύμφωνα με πηγές του Bloomberg, οι οποίες ζήτησαν να παραμείνουν ανώνυμες, επειδή οι πληροφορίες είναι εμπιστευτικές. Οποιαδήποτε συναλλαγή πιθανότατα θα αποτιμούσε την ινδική εταιρεία σε περισσότερο από 1 δισ. δολάρια, όπως είπαν οι πηγές. 

Η Capital Foods έχει την επωνυμία Ching’s Secret που παράγει διάφορες γεύσεις noodles. 

Ενώ οι συνομιλίες για μια πιθανή συμφωνία έχουν προχωρήσει, αρκετοί άλλοι μνηστήρες έχουν εκφράσει επίσης ενδιαφέρον να αγοράσουν την Capital Foods και δεν υπάρχει καμία βεβαιότητα ότι η ελβετική εταιρεία θα αναδειχθεί ως η νικήτρια, είπαν οι πηγές.

Οι μετοχές της εισηγμένης ινδικής μονάδας της Nestle έχουν κερδίσει 10% στις συναλλαγές στη Βομβάη τους τελευταίους 12 μήνες, δίνοντάς της αγοραία αξία περίπου 22,3 δισ. δολαρίων. Η εταιρεία ξεκίνησε την πρώτη της μονάδα παραγωγής στην Ινδία το 1961 και πουλά από γιαούρτι μέχρι δημητριακά στη χώρα.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Nestle: Αποζημίωση 2 εκατ. ευρώ για μπούλινγκ σε πρώην μάνατζερ επιδίκασε ελβετικό δικαστήριο

Δεν φαντάζεστε πώς φτιάχνεται το Kit Kat: Η αποκάλυψη που ξάφνιασε

Είδος προς εξαφάνιση ο καφές: H επιχείρηση διάσωσης του Nescafe

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News