Business & Finance Τρίτη 7/03/2023, 09:35
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέο γύρο απολύσεων ετοιμάζει το Facebook 

Νέο γύρο απολύσεων ετοιμάζει το Facebook 

Η Meta Platforms, ιδιοκτήτρια των Facebook και Instagram, σχεδιάζει ένα νέο γύρο απολύσεων που θα επηρεάσει χιλιάδες εργαζόμενους ακόμη και μέσα στην εβδομάδα, σύμφωνα με το Bloomberg. 

Η μεγαλύτερη εταιρεία social media του κόσμου θα μειώσει ακόμη περισσότερο τις θέσεις εργασίας μετά από μια μείωση 13% στην οποία προχώρησε τον Νοέμβριο. Στον τελευταίο γύρο περικοπών 11.000 εργαζόμενοι έχασαν τη δουλειά τους. Ακόμη προχωρά σε αλλαγή του οργανογράμματος της προσφέροντας προγράμματα εθελούσιας εξόδου σε στελέχη ή ακόμη και ολόκληρα τμήματα που θεωρούνται μη αναγκαία για την λειτουργία της εταιρείας. 

Ο επερχόμενος γύρος απολύσεων εξαρτάται από τους οικονομικούς στόχους και είναι ανεξάρτητος από την αναδιάρθρωση της εταιρείας, δήλωσαν τα άτομα που γνωρίζουν τον σχεδιασμό της διοίκησης της Meta στο Bloomberg. 

H εταιρεία έχει ζητήσει από τους διευθυντές και τους τμηματάρχες να φτιάξουν λίστες με τα άτομα που θα μπορούσαν να απολυθούν, δήλωσαν οι ίδιες πηγές. Εκπρόσωπος της εταιρείας αρνήθηκε να σχολιάσει στο Bloomberg. 

Οι απολύσεις τους Νοεμβρίου ήταν ξαφνικές αλλά πολλοί αναμένουν το νέο γύρο. Ο CEO, Mark Zuckerberg έχει χαρακτηρίσει το 2023, ως «έτος αποδοτικότητας» για τη Meta. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg 

Διαβάστε επίσης:

Θα πληρώνατε για τα social media; Η Meta και το Twitter θέλουν να ξέρουν

Τεχνολογία: Η Apple φωτεινή εξαίρεση στον μαραθώνιο των απολύσεων

Η υπεραισιοδοξία κόστισε στις τεχνολογικές εταιρείες

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News