Business & Finance Τετάρτη 1/03/2023, 16:26
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τι αλλάζει στο TikTok: «Κόφτης» στη μία ώρα την ημέρα για τους κάτω των 18 ετών

Τι αλλάζει στο TikTok: «Κόφτης» στη μία ώρα την ημέρα για τους κάτω των 18 ετών

Μία ώρα τη μέρα, συστήνει το TikTok, να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα του, όσοι είναι κάτω των 18 ετών, μέσω της νέας του ενέργειας. 

Εν μέσω ανησυχιών για τον δυνητικά επιβλαβή αντίκτυπο της εφαρμογής σε νεότερους χρήστες, ο κινέζικος τεχνολογικός κολοσσός, αποφάσισε να λάβει μία σειρά μέτρων προστασίας. 

Ένα από αυτά, είναι πως μέσα στις επόμενες εβδομάδες, όσοι χρήστες δεν έχουν ενηλικιωθεί, θα πρέπει να εισάγουν έναν κωδικό πρόσβασης για να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή μόλις φτάσουν το όριο των 60 λεπτών. 

Μπορεί η εν λόγω κίνηση να μην περιορίζει τους χρήστες από το να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα για όσο διάστημα εκείνοι επιθυμούν, ωστόσο σύμφωνα με την εταιρεία, απαιτεί από αυτούς να λάβουν μία ενεργή απόφαση για την παράταση του χρόνου. 

Παρά το γεγονός ότι θα αρχίσει αυτόματα να ζητείται κωδικός, οι ανήλικοι μπορούν να εξαιρεθούν από την προεπιλογή των 60 λεπτών, αλλά θα τους ζητηθεί να ορίσουν ένα ημερήσιο όριο εάν περνούν περισσότερα από 100 λεπτά την ημέρα στην εφαρμογή, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του TikTok.

Ωστόσο, για όσους είναι κάτω των 13 ετών, η εταιρεία αποφάσισε ότι ένας γονέας ή κηδεμόνας θα πρέπει να ορίσει ή να εισαγάγει έναν κωδικό πρόσβασης για να ξεκλειδώσει 30 λεπτά επιπλέον χρόνου παρακολούθησης.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης:

Ευρωκοινοβούλιo: Ζητά διαγραφή του TikTok από τα κινητά του προσωπικού

TikTok: Μπλόκο και από τον Καναδά για τις κυβερνητικές συσκευές

TikTok: «Αντιευρωπαϊκό» το μπλόκο της εφαρμογής από την ΕΕ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News