Business & Finance Κυριακή 3/01/2021, 10:50
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Fiat-Chrysler: Προ των πυλών η τέταρτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο

Fiat-Chrysler: Προ των πυλών η τέταρτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο

Την έγκριση των μετόχων που θα επισφραγίσει τη συμφωνία για τη δημιουργία του τέταρτου μεγαλύτερου ομίλου αυτοκινήτων στον κόσμο αναμένουν αύριο οι Fiat Chrysler Automobiles και PSA Group. Με την υπογραφή της συμφωνίας θα γραφτεί ο επίλογος ενός «γάμου» που πραγματοποιείται εν μέσω μιας ιδιαίτερα δύσκολης συγκυρίας για τον παγκόσμιο κλάδο αυτοκινήτου, που προσπαθεί να ανασυντάξει τις δυνάμεις του εν μέσω της πανδημίας.

Σε δύο ξεχωριστές συσκέψεις που θα πραγματοποιηθούν αύριο, οι επενδυτές θα πρέπει να εγκρίνουν τη συγχώνευση, από την οποία θα συσταθεί η Stellantis, η τέταρτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο. Τα εμπόδια που χρειάσθηκε να ξεπεράσουν οι Fiat Chrysler και PSA Group ήταν αρκετά. Μάλιστα, στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων η Fiat είχε επιχειρήσει να ενώσει τις δυνάμεις της με την Renault, βασική ανταγωνίστρια της PSA.

Στελέχη των Fiat Chrysler και PSA επιδιώκουν μέσω της συγχώνευσης να δημιουργήσουν ένα νέο ισχυρό παίκτη, βεληνεκούς αναλογου με τις Volkswagen και Toyota Motor, με περισσότερους πόρους για να ανταγωνισθούν τις νέες δυνάμεις στην αγορά ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

H Stellantis θα έχει εντυπωσιακή παρουσία στην αγορά φορτηγών και Οχημάτων SUV της Βορείου Αμερικής, χάρη στα τμήματα Ram και Jeep της Fiat Chrysler. Τα εμπορικά σήματα Peugeot και Citroen της PSA κατέχουν δυναμική θέση στην Ευρώπη.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News