ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άνεργοι: Ποιες επιπλέον παροχές έρχονται τους επόμενους μήνες

Άνεργοι: Ποιες επιπλέον παροχές έρχονται τους επόμενους μήνες

Νέο πλαίσιο παροχών έρχεται μέχρι το τέλος του έτους ή στις αρχές του νέου χρόνου  για τους ανέργους και περιλαμβάνει εφάπαξ παροχές αλλά  και αύξηση του επιδόματος ανεργίας έως και 50%. 

Το bonus του 50% 

Εάν ένας άνεργος βρει εργασία στο διάστημα που του καταβάλλεται το επίδομα ανεργίας, θα συνεχίσει να λαμβάνει το 50% του επιδόματος έως ότου λήξει η περίοδος της επιδότησης. Αυτό σημαίνει πως εάν ο άνεργος στους 6 μήνες βρει μια δουλειά και λαμβάνει 1.000 ευρώ μισθό, θα συνεχίσει για τους υπόλοιπους 6 μήνες να λαμβάνει άλλα 218,5  ευρώ από τον ΟΑΕΔ (πρόκειται για ποσό που αντιστοιχεί στο μισό επίδομα ανεργίας). Η νέα ρύθμιση αναμένεται να ισχύσει μέχρι το τέλος του έτους. 

Bonus 300 ευρώ για τους μακροχρόνια ανέργους

Οι μακροχρόνια άνεργοι που βρίσκονται πάνω από 5 χρόνια στη λίστα της ΔΥΠΑ, εάν συντάξουν ψηφιακό σχέδιο δράσης, θα λαμβάνουν μπόνους 300 ευρώ. Ειδικότερα, θα εκδοθεί ΚΥΑ για το Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης για να ξεκινήσει η διαδικασία και στη συνέχεια μετά από πρόσκληση της ΔΥΠΑ θα συντάσσεται το Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης σε κάθε άνεργο. Έτσι, οι  άνεργοι θα γίνονται αυτόματα δικαιούχοι της νέας εφάπαξ παροχής. 

Διαβάστε επίσης: 

Κενές θέσεις εργασίας: Γιατί αυξάνονται παρά την ανεργία – Πώς θα καλυφθούν

Τρεις και έξω – Το ποινολόγιο για τους ανέργους

ΔΥΠΑ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για επιχορήγηση νεανικής επιχειρηματικότητας 14.800 ευρώ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News