Business & Finance Κυριακή 10/04/2022, 16:20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνάντηση ΥΠΕΝ Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ αύριο στην Ιερουσαλήμ για την πρόοδο της συνεργασίας στην ενέργεια

Συνάντηση  ΥΠΕΝ Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ αύριο στην Ιερουσαλήμ για την πρόοδο της συνεργασίας στην ενέργεια

Την πρόοδο στην ενεργειακή συνεργασία Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ, μεταξύ άλλων όσον αφορά στην ηλεκτρική διασύνδεση «EuroAsia Interconnector» και τις εργασίες του διεθνούς οργανισμού «East Mediterranean Gas Forum», θα συζητήσουν οι τρεις αρμόδιοι υπουργοί Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ κατά τη διάρκεια της Τριμερούς Συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί στην Ιερουσαλήμ το πρωί της Δευτέρας, 11 Απριλίου 2022.

Ως επικεφαλής αντιπροσωπειών τεχνοκρατών από τις τρεις χώρες, οι κυρίες Νατάσα Πηλείδου και Karine Elharrar και ο κ. Κώστας Σκρέκας θα ανταλλάξουν, επίσης, απόψεις για περαιτέρω ενίσχυση και αξιοποίηση του σχήματος συνεργασίας 3+1 με τις ΗΠΑ.

Μετά το πέρας της τριμερούς, οι κυρίες Πηλείδου και Elharrar θα συμμετάσχουν σε διμερή συνάντηση των αντιπροσωπειών Κύπρου και Ισραήλ, ενώ το απόγευμα της Δευτέρας θα πραγματοποιηθεί και η πρώτη συνάντηση της Ομάδας Εργασίας Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ για εφαρμογή του Μνημονίου Συναντίληψης που υπέγραψαν οι τρεις χώρες για συνεργασία σε σχέση με το έργο «EuroAsia Interconnector».

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Γιατί το κόστος της απεξάρτησης της Ευρώπης από ρωσικό φυσικό αέριο ολοένα και αυξάνεται

Τζ. Πάιατ: O FSRU πολύ σημαντικός απέναντι στον «ρωσικό ενεργειακό εκβιασμό»

Δ. Παπαλεξόπουλος (ΣΕΒ): Μεγάλη ευκαιρία η πράσινη ενέργεια, αλλά η μετάβαση θα είναι δαπανηρή

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News