Business & Finance Δευτέρα 6/12/2021, 15:43
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Μικρό Ελληνικό»: Στη Reds με 40,2 εκατ. ευρώ η έκταση στις Γούρνες

Στην εταιρεία του Ομίλου Ελλάκτωρ το έργο

«Μικρό Ελληνικό»: Στη Reds με 40,2 εκατ. ευρώ η έκταση στις Γούρνες

H εταιρεία REDS A.E. ανακηρύχθηκε πλειοδότης για την αξιοποίηση τμήματος της πρώην αμερικανικής βάσης στις Γούρνες Ηρακλείου Κρήτης, ένα project το οποίο έχει «βαφτιστεί» ως «Μικρό Ελληνικό», λόγω των ομοιοτήτων με την επένδυση στο παραλιακό μέτωπο της Αθήνας.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ μέσω της διαδικασίας της ηλεκτρονικής δημοπρασίας, με τη βελτιωμένη προσφορά της REDS να καθορίζεται στα 40,2 εκατ. ευρώ.

Το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ αναμένεται να συγκληθεί σύντομα για την επικύρωση του αποτελέσματος της e-auction.  

Το ακίνητο είναι παραθαλάσσιο και εκτείνεται σε 345.567 τετραγωνικά μέτρα. Βρίσκεται 13 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» και 16 χιλιόμετρα από την πόλη του Ηρακλείου.

Σε εκτάσεις όμορες του ακινήτου έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία 20 χρόνια το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών, το Ενυδρείο «Θαλασσόκοσμος», το Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Κρήτης κ.α. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην τελική φάση του διαγωνισμού συμμετείχε και η Dimand, από την οποία επίσης είχε ζητηθεί η υποβολή βελτιωμένης προσφοράς.

Το προφίλ της REDS

H REDS A.E., μέλος του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών και αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες ανάπτυξης ακινήτων στη χώρα μας. Η REDS A.E. δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και τη Ρουμανία με χαρτοφυλάκιο που αποτελείται από βραβευμένα έργα διεθνών διακρίσεων. Το επενδυτικό της ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην ανάπτυξη Εμπορικών Πάρκων, Εμπορικών & Ψυχαγωγικών Κέντρων, Οργανωμένων Οικιστικών Συγκροτημάτων, Εκθεσιακών Κέντρων καθώς και κτιρίων Γραφείων και Μεικτών Χρήσεων.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

ΤΑΙΠΕΔ: «Πατάει γκάζι» για την παραχώρηση πέντε λιμανιών και πέντε μαρινών

Υπερταμείο: Κέρδη 56 εκατ. ευρώ στην πανδημία – Ποια projects «τρέχουν» το 2021

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News