Business & Finance Πέμπτη 25/11/2021, 16:01
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μικρό Ελληνικό: Βελτιωμένες προσφορές από Dimand – Reds ζητάει το ΤΑΙΠΕΔ

Μικρό Ελληνικό: Βελτιωμένες προσφορές από Dimand – Reds ζητάει το ΤΑΙΠΕΔ

Την απόφαση να ζητήσει βελτιωμένες οικονομικές προσφορές από τις Dimand και Reds για την αξιοποίηση τμήματος της πρώην αμερικανικής βάσης στις Γούρνες Ηρακλείου στην Κρήτη -ένα project το οποίο είναι γνωστό και ως «μικρό Ελληνικό»-, ανακοίνωσε σήμερα το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

Αρχικά, το Ταμείο γνωστοποίησε τους επιλέξιμους επενδυτές, οι οποίοι πληρούσαν τα προβλεπόμενα κριτήρια του διαγωνισμού. Επρόκειτο για τις εταιρείας Dimand, Reds και Vivion Investments.

Στη συνέχεια, προχώρησε και στην αποσφράγιση των τριών οικονομικών προσφορών, ζητώντας την υποβολή βελτιωμένων οικονομικών προσφορών από τις Dimand – Reds, με τη διαδικασία της ηλεκτρονικής δημοπρασίας (e-Auction).

Η υποβολή των βελτιωμένων οικονομικών προσφορών, όπως εξήγησε το ΤΑΙΠΕΔ, ενισχύει την διαφάνεια της διαγωνιστικής διαδικασίας, ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον προσφορών προς όφελος του ελληνικού δημοσίου.

Η εφαρμογή του e-auction είναι μια διαδικασία, η οποία ήδη από το 2013 χρησιμοποιείται στους διαγωνισμούς των ακινήτων, ενώ αξιοποίηθηκε και στο διαγωνισμό για την παραχώρηση της Μαρίνας Αλίμου, αποφέροντας σημαντικά αυξημένα τιμήματα. 

Η ηλεκτρονική δημοπρασία για τις Γούρνες θα διεξαχθεί τη Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2021.

Το ακίνητο είναι παραθαλάσσιο και εκτείνεται σε 345.567 τετραγωνικά μέτρα. Βρίσκεται 13 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» και 16 χιλιόμετρα από την πόλη του Ηρακλείου.

Σε εκτάσεις όμορες του ακινήτου έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία 20 χρόνια το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών, το Ενυδρείο «Θαλασσόκοσμος», το Διεθνές Εκεθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Κρήτης κ.ά. 

To προφίλ των δύο υποψήφιων

DIMAND S.A.

Η Dimand A.E. είναι ένας από σημαντικότερες εταιρείες ακινήτων στην Ελλάδα προσφέροντας σημαντικό εύρος παρεχόμενων υπηρεσιών που περιλαμβάνει τη διαχείριση έργων και κατασκευών, την παροχή τεχνικής και συμβουλευτικής υποστήριξης και τη διαχείριση εγκαταστάσεων. Ιδρύθηκε το 2002, έχοντας σημαντική εμπειρία στην υλοποίηση ιδιαίτερα απαιτητικών έργων όπως του γηπέδου ποδοσφαίρου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, την ανακατασκευή του Πύργου Πειραιά, το «Σαρόγλειο» Ίδρυμα στην Ομόνοια, την ανακατασκευή των πρώην κτιριακών εγκαταστάσεων του «Παπαστράτου» στον Πειραιά κ.α.

REDS A.E.

H REDS A.E., μέλος του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών και αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες ανάπτυξης ακινήτων στη χώρα μας. Η REDS A.E. δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και τη Ρουμανία με χαρτοφυλάκιο που αποτελείται από βραβευμένα έργα διεθνών διακρίσεων. Το επενδυτικό της ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην ανάπτυξη Εμπορικών Πάρκων, Εμπορικών & Ψυχαγωγικών Κέντρων, Οργανωμένων Οικιστικών Συγκροτημάτων, Εκθεσιακών Κέντρων καθώς και κτιρίων Γραφείων και Μεικτών Χρήσεων.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

ΤΑΙΠΕΔ: «Πατάει γκάζι» για την παραχώρηση πέντε λιμανιών και πέντε μαρινών

Υπερταμείο: Κέρδη 56 εκατ. ευρώ στην πανδημία – Ποια projects «τρέχουν» το 2021

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News