Business & Finance Κυριακή 22/08/2021, 10:18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εστίαση – ψυχαγωγία: Γιατι τα μέτρα αφορούν μόνο τους ανεμβολίαστους

«Μπορούμε να χάνουμε θέσεις εργασίας επειδή κάποιοι δεν εμβολιάζονται;»

Εστίαση – ψυχαγωγία: Γιατι τα μέτρα αφορούν μόνο τους ανεμβολίαστους

Τους ανεμβολίαστους πολίτες θα αφορούν τα νέα μέτρα, τα οποία θα ανακοινωθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες, όπως γνωστοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

«Μπορούμε να χάνουμε θέσεις εργασίας επειδή κάποιοι δεν εμβολιάζονται; Γι’ αυτό τα μέτρα κύρια θα αφορούν τους ανεμβολίαστους και την προστασία μας από εκείνους που δεν κάνουν το εμβόλιο» τόνισε, χαρακτηριστικά, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ.

Υπενθυμίζεται ότι τα νέα μέτρα, τα οποία πιθανώς θα ανακοινωθούν την Τρίτη, θα αφορούν την απαγόρευση εισόδου των ανεμβολίαστων σε κλειστούς χώρους εστιατορίων, μπαρ, καφέ, νυχτερινών κέντρων, θεάτρων και κινηματογράφων.

«Οι άνθρωποι που έχουν εμβολιαστεί, δεν έχουν ιδιαίτερο λόγο για περιορισμούς Άρα στους κλειστούς χώρους πρέπει να επιτρέψουμε την κινητικότητα στους εμβολιασμένους. Για τους άλλους που φοβούνται να κάνουν το εμβόλιο, τότε ας φοβούνται περισσότερο για τους γύρω τους» επεσήμανε ο κ. Πέτσας.

«Εκτός από την πολιτική ευθύνη, υπάρχει και η ατομική. Ποια είναι η πολιτική ευθύνη όταν κάποιος αρνείται να εμβολιαστεί» διερωτήθηκε ο αναπληρωτής υπουργός.

Πέραν των μέτρων σε εστίαση και διασκέδαση, στο επίκεντρο αναμένεται να τεθεί και το ζήτημα της επιστροφής της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους. 

Όσον αφορά τα γήπεδα, η είσοδος θα επιτρέπεται αποκλειστικά σε εμβολιασμένους ή όσους έχουν αποκτήσει ανοσία, είτε πρόκειται για ανοιχτούς (γήπεδα ποδοσφαίρου) είτε πρόκειται για κλειστούς χώρους (γήπεδα μπάσκετ, βόλεϊ κλπ). 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News