Business & Finance Σάββατο 21/08/2021, 14:01
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εστίαση – διασκέδαση: «Κόκκινο» σε ανεμβολίαστους στους κλειστούς χώρους

Εστίαση – διασκέδαση: «Κόκκινο» σε ανεμβολίαστους στους κλειστούς χώρους

Οριστικό «κόκκινο» στην είσοδο ανεμβολίαστων σε κλειστούς χώρους εστίασης και διασκέδασης βάζει η κυβέρνηση, στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης για την αντιμετώπιση του δ’ κύματος του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι κλειστοί χώροι εστιατορίων, καφέ, μπαρ, νυχτερινών κέντρων, θεάτρων και κινηματογράφων θα είναι αποκλειστικά για εμβολιασμένους ή όσους έχουν πιστοποιητικό νόσησης. 

Αντίθετα, οι ανοιχτοί χώροι σε εστίαση και διασκέδαση θα παραμείνουν προσβάσιμοι σε όλους, ανεξαρτήτως εμβολιασμένων ή μη.

Όσον αφορά τα γήπεδα (είτε ανοιχτά είτε κλειστά), η είσοδος θα επιτρέπεται αποκλειστικά σε εμβολιασμένους ή όσους έχουν αποκτήσει ανοσία. 

Την ίδια ώρα, στο τραπέζι των μέτρων παραμένει και η υποχρεωτικότητα της χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους.

Τα νέα μέτρα, σε κάθε περίπτωση, θα ανακοινωθούν την Τρίτη και θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από τις αρχές ή τα μέσα Σεπτεμβρίου. 

Αλλαγές αναμένονται και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς όσοι καθηγητές δεν είναι εμβολιασμένοι θα πρέπει να υποβάλλονται σε εργαστηριακό τεστ δύο φορές την εβδομάδα, με δικά τους έξοδα. 

Οι φοιτητές, ταυτόχρονα, θα προσέρχονται στα αμφιθέατρα μόνο με την προσκόμιση πιστοποιητικού εμβολιασμού ή αρνητικού τεστ, το οποίο ωστόσο θα παρέχεται δωρεάν. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News