Business & Finance Τετάρτη 30/06/2021, 20:11
ΨΗΦΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου: Σε λειτουργία από 15/06 η ψηφιακή Αίτηση Μετάκλησης Πολίτη Τρίτης Χώρας

Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου: Σε λειτουργία από 15/06 η ψηφιακή Αίτηση Μετάκλησης Πολίτη Τρίτης Χώρας

Σε λειτουργία έχει θέσει από τις 15 Ιουνίου 2021 την ψηφιακή Αίτηση Μετάκλησης Πολίτη Τρίτης Χώρας για απασχόληση σε αγροτικές εργασίες (έκτακτη διαδικασία εισδοχής), το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου. στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του. 

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα είναι προσβάσιμη, αφενός μέσω της ηλεκτρονικής πύλης www.gov.gr, αφετέρου μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου (https://applications.migration.gov.gr/metanasteusi/). Η εφαρμογή περιλαμβάνει αναλυτικές πληροφορίες σε κάθε στάδιο της διαδικασίας υποβολής της αίτησης, ενώ για οιαδήποτε διευκρίνιση, οι αιτούντες εργοδότες δύνανται να απευθύνονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση ταχυδρομείου ([email protected]). 

Επιπρόσθετα, με την ηλεκτρονική αίτηση επιλύονται χρόνια προβλήματα καθυστερήσεων που είχαν ως αποτέλεσμα επιβάρυνση της αγροτικής οικονομίας με διοικητικά βάρη. 

Η επιτάχυνση και απλούστευση των διαδικασιών που αναμένεται από τη νέα ηλεκτρονική διαδικασία θα οδηγήσει ταυτόχρονα σε άμεση ενημέρωση των συνοριακών σταθμών της χώρας ώστε να σταματήσουν οι καθυστερήσεις ελέγχου, άμεση πρόσβαση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, του ΕΦΚΑ και των ελεγκτικών αρχών του υπουργείου Εργασίας. 

Παράλληλα έχει υλοποιηθεί και λειτουργεί πλήρης διασύνδεση με τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ώστε να αυτοματοποιηθεί η διαδικασία προσδιορισμού ημερών ανά εργαζόμενο που θα απασχολεί ο εκάστοτε εργοδότης.   

Τέλος, επισημαίνεται ότι έχουν υποβληθεί από εργοδότες, μέχρι στιγμής, για το τρέχον έτος περίπου 470 ηλεκτρονικές Αιτήσεις Μετάκλησης Πολιτών Τρίτης Χώρας στη νέα εφαρμογή. 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News