Business & Finance Τετάρτη 26/04/2023, 09:21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Παράταση έως τις 31 Οκτωβρίου για τις ενστάσεις 

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Παράταση έως τις 31 Οκτωβρίου για τις ενστάσεις 

Παρατείνεται η αβεβαιότητα για χιλιάδες επιχειρήσεις σχετικά με το αν θα πρέπει να επιστρέψουν τις ενισχύσεις της επιστρεπτέας προκαταβολής, καθώς με νέα απόφαση των αρμόδιων υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης δίνεται μια ακόμα παράταση στην προθεσμία εξέτασης των φακέλων ενστάσεων, η οποία πλέον μεταφέρεται στις 31 Οκτωβρίου. 

Οι ενστάσεις έχουν γίνει από επαγγελματίες και επιχειρήσεις που είχαν αποκλειστεί σε έναν ή και στους επτά κύκλους της επιστρεπτέας προκαταβολής ή έλαβαν μικρότερα ποσά από αυτά που εκτιμούν ότι δικαιούνται. Σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, όσοι δικαιωθούν θα κληθούν να εξοφλήσουν την οφειλή της επιστρεπτέας προκαταβολής σε 96 άτοκες δόσεις με τα ποσά να είναι μειωμένα έως 75%.

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση παρέχει αναλυτικές οδηγίες στην αρμόδια επιτροπή της Γενικής Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών (ΓΔΟΥ)  του υπουργείου Οικονομικών προκειμένου να επιλύσει και να δώσει οριστικές απαντήσεις σε όσους έχουν υποβάλλει ένσταση. Εξετάζονται περιπτώσεις που έχουν να κάνουν με μετασχηματισμούς και συγχωνεύσεις επιχειρήσεων που έλαβαν την ενίσχυση και άλλαξαν μορφή η συνενώθηκαν αλλά και περιπτώσεις διάσπασης επιχειρήσεων. Ακόμη εξετάζονται άλλες περίπτωσης όπως τι γίνεται για επιχειρήσεις που έχουν πραγματοποιήσει παύση εργασιών, αλλά και για τις επιχειρήσεις που πραγματοποιήσαν λάθος καταχωρήσεις. 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News