Business & Finance Δευτέρα 24/04/2023, 12:30
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σκυλακάκης: Θα μας εκπλήξει τα επόμενα χρόνια η δυναμική της οικονομίας

Σκυλακάκης: Θα μας εκπλήξει τα επόμενα χρόνια η δυναμική της οικονομίας

Η δυναμική που έχει η ελληνική οικονομία αυτή τη στιγμή θα μας εκπλήξει στα επόμενα χρόνια, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Όπως σημείωσε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΙ, ένα μεγάλο κομμάτι των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης μπαίνει τώρα. Μίλησε για πάρα πολλές ιδιωτικές επενδύσεις, «ένα βουνό ολόκληρο», το οποίο θα προστεθεί στην οικονομία στα επόμενα δυο χρόνια και μαζί με την συνέχιση των μεταρρυθμίσεων μπορούν να κάνουν την ελληνική οικονομία να ξεχωρίσει στην Ευρώπη την επόμενη τετραετία. 

Σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής ο κ. Σκυλακάκης επεσήμανε ότι μέσα στον επόμενο χρόνο αρχίζει η εφαρμογή των μέτρων μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης. Μεταξύ αυτών όπως ανέφερε είναι η σύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές και η υποχρέωση να έχει κανείς online δελτίο αποστολής, για όλα τα προϊόντα που διακινούνται. Τόνισε ότι στην αντιμετώπιση του προβλήματος μπαίνει ενεργά και η ΑΑΔΕ καθώς και το ηλεκτρονικό τιμολόγιο. 

Υποστήριξε ότι πριν μερικά χρόνια η Ελλάδα ήταν δεύτερη ή τρίτη στην φοροδιαφυγή, με μεγάλη διαφορά από τους υπολοίπους, ενώ τα τελευταία χρόνια υπήρξε αξιόλογη μείωση. Σημείωσε ότι από τα περίπου 4 δισ ευρώ το 2019, πέσαμε κάτω από τα 3 δισ. το 2021 σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Κομισιόν.

Πηγή: skai.gr

Διαβάστε επίσης:

Διασύνδεση ταμειακών μηχανών και POS – Πώς θα λειτουργήσει

Παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων από τα… αποδυτήρια

ΑΑΔΕ: Ετοιμάζει 179.000 ελέγχους – Ποιοι θα βρεθούν στο στόχαστρο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News