ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης το Κτηματολόγιο 

Στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης το Κτηματολόγιο 

Υπό τον έλεγχο του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης περνάει το κτηματολόγιο για το οποίο ορίστηκε, κατά τον πρόσφατο ανασχηματισμό, ως αρμόδιος υφυπουργός ο Γιώργος Στύλιος. Στο ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε, σήμερα, περιγράφονται επακριβώς οι αρμοδιότητες που αποκτά το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Η κτηματογράφηση της χώρας αποτελεί μία μεταρρύθμιση που παραμένει κενό γράμμα εδώ και δεκαετίες, λειτουργώντας ως τροχοπέδη για την υλοποίηση μεγάλων επενδύσεων. Ως φαίνεται τον, τρόπω τινά, αυτόν ηράκλειο άθλο καλείται να φέρει εις πέρας το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.  

Τι προβλέπει το ΦΕΚ; Ότι «το Τμήμα Κτηματολογικών Γραφείων της Διεύθυνσης Τοπογραφικών Εφαρμογών της Γενικής Διεύθυνσης Πολεοδομίας της Γενικής Γραμματείας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος μεταφέρεται, ως σύνολο αρμοδιοτήτων, θέσεων και προσωπικού, από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Η εποπτεία του νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου με την επωνυμία «Ελληνικό Κτηματολόγιο Α.Ε.» το οποίο συνεστήθη με το άρθρο 1 του ν. 4512/2018 (Α’ 5), μεταφέρεται από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας στον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Όπου στην κείμενη νομοθεσία αναφέρεται ο Υπουργός σε θέματα της μεταφερόμενης υπηρεσίας και της μεταφερόμενης εποπτείας του νομικού προσώπου, νοείται εφεξής ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News