Business & Finance Παρασκευή 11/11/2022, 13:31
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Deutsche Bank: 30% καλύτερα των προβλέψεων τα κέρδη της Εθνικής – Buy

Deutsche Bank: 30% καλύτερα των προβλέψεων τα κέρδη της Εθνικής – Buy

Τη σύσταση αγοράς και την τιμή-στόχο των 5,10 ευρώ που έχει εκδώσει για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας επιβεβαιώνει η Deutsche Bank, έπειτα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της, που σύμφωνα με τον οίκο, ήταν πολύ θετικά.

Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν σε επίπεδα κατά 30% υψηλότερα των προβλέψεων, με ώθηση από τις καλύτερες των εκτιμήσεων επιδόσεις σε όλα τα μέτωπα (ειδικά στα καθαρά επιτοκιακά έσοδα και τις προμήθειες).  

Ως αποτέλεσμα των ισχυρών επιδόσεών της και των υψηλών επιτοκίων, η τράπεζα αναθεώρησε προς τα πάνω τις προβλέψεις της για τα λειτουργικά κέρδη από βασικές δραστηριότητες του 2022, στα 600 εκατ. ευρώ από 490 εκατ. ευρώ προηγουμένως, αναθεωρώντας την απόδοση ιδίων κεφαλαίων στο 10% από το 9%, σημειώνει ο οίκος. 

Οι αναλυτές εντόπισαν επίσης θετικά νέα στο μέτωπο των κεφαλαίων, με τον δείκτη CET1 FL να είναι καλύτερος των προβλέψεων, στο 15,2%.

«Συνολικά, πιστεύουμε ότι αυτά τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η Εθνική κινείται σε καλό δρόμο για μια σημαντική ανάκαμψη της κερδοφορίας το 2022, διατηρώντας τις καλές προοπτικές για το 2023-2024, παρά την μακροοικονομική αβεβαιότητα», σημειώνουν οι αναλυτές της Deutsche Bank.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Εθνική Τράπεζα: Στα 680 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη στο εννεάμηνο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News