Business & Finance Δευτέρα 7/11/2022, 08:15
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τράπεζα Πειραιώς: Έκλεισε το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου

Τράπεζα Πειραιώς: Έκλεισε το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου

Στους 300 διαμορφώθηκε τελικά ο αριθμός των υπαλλήλων της Τράπεζας Πειραιώς που δήλωσαν συμμετοχή στο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου που έθεσε σε εφαρμογή η τράπεζα στα τέλη Σεπτεμβρίου. Ο τελικός αριθμός αν και σύμφωνα με πηγές της τράπεζας είναι εντός του στόχου που είχε τεθεί, υπολείπεται της αρχικής εκτίμησης που έκανε λόγο για δυνατότητα αποχώρηση έως και 700 εργαζομένων.

Το πρόγραμμα προέβλεπε ανώτατο όριο αποζημίωσης τις 160.000 ευρώ για όσους εργαζόμενους επιλέξουν την άμεση αποχώρηση και τις 180.000 ευρώ για όσους επιλέξουν την αποχώρηση μετά από μακροχρόνια άδεια 2 έως 5 ετών, ανάλογα και με την ηλικία και τα έτη προϋπηρεσίας.

Το πρόγραμμα είχε εκπονηθεί στη βάση του ευρύτερου σχεδιασμού που έχει θέσει η διοίκηση για την μείωση του προσωπικού κατά 3.000 άτομα έως το 2025. Συγκεκριμένα βάσει του νέου business plan για την επιστροφή στην κερδοφορία, το προσωπικό στην Ελλάδα πρόκειται να μειωθεί από τους 9.000 υπαλλήλους στους 6.000 έως τα τέλη του 2025.

Υπενθυμίζεται ότι το επιχειρησιακό σχέδιο που έχει ανακοινώσει η διοίκηση της Πειραιώς και αναμένεται να επικαιροποιηθεί στις 11 Νοεμβρίου, ημέρα δημοσιοποίησης των αποτελεσμάτων του γ’ τριμήνου προβλέπει δραστική περικοπή εξόδων, σημαντικό μέρος της οποίας θα προέλθει από τη συρρίκνωση του δικτύου των καταστημάτων και τη μείωση των υπαλλήλων.

Συγκεκριμένα, το κόστος προσωπικού προβλέπεται να μειωθεί από τα 405 εκατ. ευρώ το 2021 στα 300 εκατ. ευρώ έως τα τέλη του 2025. Συνολικά το λειτουργικό κόστος της τράπεζας θα περιοριστεί 900 εκατ. ευρώ στα 700 εκατ. ευρώ στο τέλος της προγραμματισμένης περιόδου και ο δείκτης κόστους προς έσοδα θα μειωθεί από το 59% στο 40%. Η περαιτέρω μείωση υπαγορεύεται από την ψηφιοποίηση των συναλλαγών, αλλά και την ψηφιακή διάθεση προϊόντων και υπηρεσιών που προωθεί η τράπεζα, αξιοποιώντας την τεχνολογία.

Διαβάστε επίσης: 

Tράπεζα Πειραιώς: Ανακοινώνει πρόγραμμα αποχώρησης 700 υπαλλήλων – Οι όροι

Τράπεζες: Βάζουν πωλητήριο στα εκτός υποκαταστημάτων ATM

Τράπεζες: Τέλος εποχής για τα φυσικά καταστήματα – Απογειώθηκε το internet και mobile banking

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News