Business & Finance Σάββατο 15/10/2022, 17:23
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Γαλλία: Υπέρ της συνέχισης της απεργίας στα διυλιστήρια της TotalEnergies το συνδικάτο CGT

Γαλλία: Υπέρ της συνέχισης της απεργίας στα διυλιστήρια της TotalEnergies το συνδικάτο CGT

Υπέρ της συνέχισης της απεργίας στα διυλιστήρια της γαλλικής πετρελαϊκής εταιρείας TotalEnergies ψήφισε το συνδικάτο CGT, δήλωσε ο εκπρόσωπός του Fabien Cros.

Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση ζήτησε από το βασικό προσωπικό του διυλιστηρίου να συνεχίσει να εργάζεται ώστε να διασφαλιστεί ο ανεφοδιασμός, σχεδόν το ένα τρίτο των πρατηρίων καυσίμων εξακολουθεί να έχει προβλήματα.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Ενέργειας το Σάββατο το 27,3% των γαλλικών πρατηρίων βενζίνης αντιμετωπίζει προβλήματα εφοδιασμού, από 28,5% την προηγούμενη ημέρα και 30,85% την Τετάρτη, όταν ξεκίνησε η επίταξη.

Τα πιο μετριοπαθή συνδικάτα CFDT και CFE-CGC της TotalEnergies -τα οποία αντιπροσωπεύουν την πλειοψηφία των εργαζομένων- δήλωσαν ότι συμφώνησαν σε αύξηση μισθών 7% και πληρωμή μπόνους μεταξύ 3.000 ευρώ και 6.000 ευρώ (2.921-5.842 δολάρια).

Η TotalEnergies επιβεβαίωσε τη συμφωνία την Παρασκευή. Αν και η συμφωνία είναι νομικά δεσμευτική σύμφωνα με τη γαλλική νομοθεσία, η αντιπαράθεση του CGT σημαίνει ότι η απεργία μπορεί να συνεχιστεί για αρκετό καιρό ακόμη.

Το CGT είχε δηλώσει προηγουμένως ότι ήθελε αύξηση μισθών κατά 10%, επικαλούμενο τον πληθωρισμό και τα απροσδόκητα κέρδη της εταιρείας από την παγκόσμια ενεργειακή κρίση.

moneyreview.gr με πληροφορίες από reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News