ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

efood: Μοναδικό σούπερ μάρκετ στην πλατφόρμα ο Σκλαβενίτης

efood: Μοναδικό σούπερ μάρκετ στην πλατφόρμα ο Σκλαβενίτης

Χωρίς ανταγωνιστή εξακολουθεί να βρίσκεται στην πλατφόρμα της efood η Σκλαβενίτης, καθώς μετά την κατάργηση της λειτουργίας της delivery.gr από χθες, 1η Σεπτεμβρίου, έπαψε η συνεργασία που είχε η δεύτερη με την αλυσίδα ΑΒ Βασιλόπουλος. Με άλλα λόγια, μπορεί μετά την εξαγορά των εταιρειών του ομίλου Μούχαλη -μεταξύ αυτών και της delivery.gr από την Delivery Hero, όπου ανήκει η efood- να έγινε ενοποίηση των δύο πλατφορμών και να μεταφέρθηκαν κάποιες συνεργασίες στη δεύτερη, όμως αυτό δεν ίσχυσε στην περίπτωση της ΑΒ Βασιλόπουλος. Κάτι άλλωστε που αποτελούσε βασικό ερώτημα ήδη από πέρυσι όταν ανακοινώθηκε η εξαγορά των εταιρειών του ομίλου Μούχαλη από την Delivery Hero.

Υπενθυμίζεται ότι η Σκλαβενίτης ήταν πρώτη αλυσίδα σούπερ μάρκετ που ξεκίνησε συνεργασία με πλατφόρμα για τις ηλεκτρονικές παραγγελίες, κίνηση, μάλιστα που έγινε εν μέσω του πρώτου lockdown του 2020.

Η ΑΒ Βασιλόπουλος έχει εδώ και λίγο καιρό συνεργασία με την InstaShop (σε ό,τι αφορά την παραγγελιοληψία), η οποία επίσης έχει εξαγορασθεί από την Delivery Hero, αλλά και με την Wolt, η οποία παρέχει υπηρεσίες διανομής. Συνεργασία με τη Wolt και προσφάτως και με την InstaShop έχει και η MyMarket, ενώ στην BOX του ομίλου Cosmote εξακολουθούν να «συνυπάρχουν» οι αλυσίδες Μασούτης και ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός.  

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News