ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τέλος εποχής για το delivery.gr – Πώς ξεκίνησε

Τέλος εποχής για το delivery.gr – Πώς ξεκίνησε

Στην ενοποίηση των πλατφορμών delivery.gr και efood και τη λειτουργία μόνο της δεύτερης προχωρά η Delivery Hero από αύριο, 1η Σεπτεμβρίου. Έτσι, το delivery.gr, η πλατφόρμα και εφαρμογή που δημιουργήθηκε από την ομώνυμη εταιρεία το 2007, θα πάψει πλέον να υπάρχει.

«Από 1η Σεπτεμβρίου το delivery.gr ενώνει τις δυνάμεις του με το efood. Συνέχισε να παραγγέλνεις φαγητό, καφέ ή ό,τι άλλο χρειάζεσαι από την εφαρμογή ή το site του efood και απόλαυσε καθημερινά περισσότερα καταστήματα, ακόμη καλύτερες προσφορές, αναβαθμισμένες υπηρεσίες και νέες λειτουργίες», ήταν το μήνυμα που εστάλη χθες το απόγευμα στους χρήστες του Delivery.gr, αλλά και το μήνυμα που εμφανίζεται όταν κάποιες ανοίξει τη σχετική εφαρμογή.

Το delivery.gr, η πρώτη ελληνική πλατφόρμα για την παραγγελία φαγητού, ξεκίνησε από την Πάτρα από τον Νίκο Ιωάννου και τον Χρυσόστομο Φιλιππάκη σε μια εποχή όπου δεν ήταν λίγοι εκείνοι που όχι μόνο δεν χρησιμοποιούσαν το Internet, αλλά δεν γνώριζαν καλά καλά τι είναι. Το 2019 στην εταιρεία εισήλθε με 75% ο όμιλος Μούχαλη για να εξαγοράσει το υπόλοιπο 25% στις αρχές του περασμένου Σεπτεμβρίου και να περάσει στη συνέχεια η εταιρεία εξολοκλήρου στην Delivery Hero μαζί με τις άλλες εταιρείες του ομίλου Μούχαλη (ΑΛΦΑ ΔΙΑΝΟΜΕΣ ΑE, ΙΝΚΑΤ ΑE και E-TABLE IKE).

Η συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές ολοκληρώθηκε την 1η Ιουλίου 2022, έχοντας προηγουμένως λάβει την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Πώς ξεκίνησε η ιδέα για το Delivery.gr; Όπως έχει αποκαλύψει ο Νίκος Ιωάννου στο παρελθόν, η ιδέα προέκυψε κατά τη διάρκεια των σπουδών του στην Πάτρα, στο Τμήμα Φυσικής. Η υλοποίηση της ιδέας ξεκίνησε κατά την εκπόνηση της διδακτορικής του διατριβής σε μια προσπάθεια να συνδυάσει σπουδές και επιχειρηματικότητα.

Διαβάστε επίσης: 

Delivery Hero: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά των τεσσάρων εταιρειών

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News