Business & Finance Πέμπτη 30/06/2022, 19:33
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μακέδος: H Attica Bank στηρίζει τον κλάδο των μηχανικών – Στόχος μας η ενίσχυση των πράσινων επενδύσεων

Μακέδος: H Attica Bank στηρίζει τον κλάδο των μηχανικών – Στόχος μας η ενίσχυση των πράσινων επενδύσεων

Την ανάγκη για πρωτοβουλίες και εργαλεία υποστήριξης από το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας προς τον τεχνικό κόσμο και τις μικρομεσαίες εταιρείες του κλάδου των μηχανικών, επεσήμανε ο κ. Κωνσταντίνος Μακέδος, Πρόεδρος του ΤΜΕΔΕ και της Attica Bank μιλώντας στο 2ο Συνέδριο που διοργάνωσε το ΤΕΕ με τίτλο «Green Deal Greece».

Ο κ. Μακέδος τόνισε ότι ο συνολικός τραπεζικός δανεισμός του κλάδου αναμένεται να αυξηθεί στο άμεσο μέλλον, ενώ υπογράμμισε τη συνεργασία της Attica Bank με την Ελληνική Επενδυτική Τράπεζα για το «Ταμείο Εγγυοδοσίας ΕΑΤ-ΤΜΕΔΕ», από το οποίο κάθε δικαιούχος μπορεί να λάβει κεφάλαιο κίνησης, μέσω τραπεζικού δανεισμού, για ποσό έως €200.000.

«Μόνο τους τρεις πρώτους μήνες έχουν εκταμιευτεί περισσότερα από 23 εκατ. ευρώ. Tο μεγαλύτερο μέρος των ποσών εκταμίευσης (35%) προέρχεται από την Attica Bank, η οποία αποδεικνύει εμπράκτως τη δυναμική που μπορεί να αναπτύξει μια μικρή τράπεζα, που κατέχει μόλις το 2% του μεριδίου αγοράς του τραπεζικού κλάδου, αλλά και πως ο κλάδος μας μπορεί να στηριχθεί από αυτή», ανέφερε ο ίδιος.

Σχετικά με τον μετασχηματισμό και τις αναπτυξιακές προοπτικές της τράπεζας, ο κ. Μακέδος σημείωσε ότι «ως μέτοχοι, και ιδιώτες θεσμικοί επενδυτές, συνεχίζουμε την προσπάθεια εξυγίανσης της Attica Bank από κοινού με το αμερικανικό επενδυτικό fund Ellington και το ΤΧΣ, το οποίο για πρώτη φορά επενδύει σε μη συστημική τράπεζα, με όρους αγοράς. Εργαζόμαστε εντατικά για να επιτύχουμε τον πλήρη μετασχηματισμό και την ανάπτυξη της Τράπεζας, δημιουργώντας εσωτερικό κεφάλαιο, με στόχο τη λειτουργική κερδοφορία, την ιδιωτικοποίησή της και την περαιτέρω ανάπτυξή της. Με αυτές τις στρατηγικές επιλογές, η Attica Bank θα μετατραπεί στο φορέα που θα στηρίξει τον κλάδο των μηχανικών και θα αποτελεί την προμετωπίδα στη χρηματοδότηση πράσινων επενδύσεων».

Ο Πρόεδρος της Attica Bank κατέληξε λέγοντας: «Σε όλη αυτή τη διαφαινόμενη κοσμογονία, κομβικό σημείο για τον τεχνικό κόσμο και την πραγματική οικονομία, είναι η ύπαρξη ενός υγιούς και εξειδικευμένου χρηματοπιστωτικού φορέα, όπως η Attica Bank, που θα λειτουργεί στη βάση ενός ισχυρού τραπεζικού συστήματος». 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News