Business & Finance Πέμπτη 30/06/2022, 11:02
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

H Intracom επιβεβαιώνει τις συζητήσεις με επενδυτές για την Intrakat

H Intracom επιβεβαιώνει τις συζητήσεις με επενδυτές για την Intrakat

H Intracom επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με επενδυτές για ενδεχόμενη συναλλαγή που αφορά τη συμμετοχή της εταιρείας στην Intrakat, χωρίς να υπάρχει συμφωνία μέχρι σήμερα.

«Προς τούτο η εταιρεία, προς προστασία του επενδυτικού κοινού, αλλά σε ανταπόκριση της εμπιστοσύνης που το ευρύ κοινό δείχνει σ΄αυτήν, τηρούσα τις προβλεπόμενες από την ισχύουσα νομοθεσία υποχρεώσεις, διαβεβαιώνει για ακόμη μια φορά ότι όταν συντρέχει γεγονός, η δημοσιοποίοηση του οποίου αναμένεται εύλογα να επηρεάσει την αγορά των μετοχών της, προβαίνει η ίδια υπεύθυνα στη δημοσιοποίησή του», αναφέρει η Intrakat σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά από σχετική επιστολή της Επιτροπής Κεφαλαιαογοράς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες εχει εκδηλωθεί επενδυτικό ενδιαφέρον από τους επιχειρηματίες Δ. Μπάκο και Γ. Καϋμενάκη για την Intrakat. Οι εν λόγω επενδυτές επιχειρούν να επιστρέψουν στον κατασκευαστικό κλάδο, μετά την πρόσφατη πώληση ποσοστού 30% του ομίλου Ελλάκτωρ στη Motor Oil. Ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Νίκου Ρουσάνογλου στην Καθημερινή το πλαίσιο για οποιαδήποτε συμφωνία ανάμεσα στους δύο εφοπλιστές και στην οικογένεια Κόκκαλη προϋποθέτει την απόκτηση του πλήρους ελέγχου της Intrakat.

Χθες, στο πλαίσιο της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της Intrakat, η διοίκηση της εταιρείας απέφυγε να τοποθετηθεί για τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις, παρότι πολλά από τα μέλη αυτής, όπως ο Πέτρος Σουρέτης (διευθύνων σύμβουλος) και ο Δ. Κούτρας (αντιπρόεδρος) είναι ταυτόχρονα και μέτοχοι μειοψηφίας. Συγκεκριμένα, ο κ. Σουρέτης ελέγχει ποσοστό της τάξεως του 6% και ο κ. Κούτρας 8%.

Με βάση τις τελευταίες πληροφορίες, φαίνεται πως οι όποιες οριστικές εξελίξεις θα δρομολογηθούν από τον ίδιο τον Σωκράτη Κόκκαλη, πρόεδρο της Intrakat, οι προθέσεις του οποίου παραμένουν, προς το παρόν, άγνωστες. Το βέβαιο είναι πως η πλευρά των αγοραστών δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση να εμπλακεί σε ένα νέο πολύμηνο «σίριαλ» προστριβών και διαμάχης, όπως συνέβη με την επένδυσή τους στην Ελλάκτωρ, όπου παρότι έφτασαν να ελέγχουν ποσοστό της τάξεως του 30% δεν είχαν κανέναν εκπρόσωπο στο διοικητικό συμβούλιο και εμφανίζονταν ως η «εσωτερική αντιπολίτευση» της εκεί διοίκησης, την οποία πρότεινε και

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο το επενδυτικό ενδιαφέρον που έχει εκφραστεί για την Intrakat αφορά την απόκτηση πλειοψηφικού ποσοστού, ενδεχομένως ακόμα και μεγαλύτερο του 50%, με την πλευρά των κ. Μπάκου και Καϋμενάκη να εμφανίζεται διατεθειμένη να στηρίξει και μια δημόσια πρόταση για πρόσθετο ποσοστό του μετοχικού κεφαλαίου. Πρόθεσή τους είναι να έχουν τον πλήρη έλεγχο της εταιρείας και ασφαλώς να επιλέξουν οι ίδιοι τη διοίκηση της προτίμησής τους, στην οποία εκτιμάται ότι σημαίνοντα ρόλο θα διαδραματίσει και ο Αλ. Εξάρχου, πρώην επικεφαλής της Ακτωρ κατά την περίοδο διοίκησης των αδελφών Καλλιτσάντση.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη η Intrakat διαθέτει σημαντική διασπορά μετοχών, μετά την περυσινή απορρόφηση της ΓΑΙΑ Ανεμος, μέσω της οποίας εισήλθαν στο μετοχικό της κεφάλαιο επενδυτές μέτοχοι αυτής, όπως ο κ. Λαζαράκης, που σήμερα ελέγχει το 10% της κατασκευαστικής εταιρείας. Η πλευρά Κόκκαλη ελέγχει το 37% της εταιρείας μέσω της Intracom, ενώ ο Δημήτρης Θεοδωρίδης ένα επιπλέον 12%.

Υπό το φως της έντονης φημολογίας περί πιθανής συμφωνίας, η τιμή της μετοχής της Intrakat ενισχύθηκε κατά 13,4% κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, κλείνοντας στα 2,37 ευρώ. Πρόκειται για τιμή πολύ κοντά στο υψηλό των τελευταίων 12 μηνών (2,5 ευρώ), ενώ η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας διαμορφώνεται πλέον πλησίον των 175 εκατ. ευρώ. 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News