ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μιχάλης Τσαμάζ (ΟΤΕ): Συνεχίζουμε τις επενδύσεις, αυτές είναι το κλειδί για την επιτυχία μας  

Μιχάλης Τσαμάζ (ΟΤΕ): Συνεχίζουμε τις επενδύσεις, αυτές είναι το κλειδί για την επιτυχία μας  

Παρά τις νέες προκλήσεις για την ελληνική οικονομία, μεταξύ των οποίων ο υψηλός πληθωρισμός που πλήττει και τα εισοδήματα των συνδρομητών, ο ΟΤΕ συνεχίζει κανονικά το επενδυτικό του πλάνο με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου, Μιχάλη Τσαμάζ, να τονίζει στη σημερινή ΓΣ των μετόχων πως «οι επενδύσεις αυτές είναι το κλειδί για την επιτυχία μας και για τις μελλοντικές μας επιδόσεις».  

«Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να πρωτοστατούμε στις ψηφιακές υποδομές της Ελλάδας και να συμβάλλουμε καταλυτικά για το χτίσιμο της Ελλάδας 2.0», υπογράμμισε ο κ. Τσαμάζ κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση προσθέτοντας ότι τα δύο τελευταία χρόνια ο όμιλος κεφαλαιοποίησε τις επενδύσεις που έκανε κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης. «Έχοντας επενδύσει την περασμένη δεκαετία στο μετασχηματισμό του Ομίλου σε έναν σύγχρονο, ευέλικτο πάροχο ψηφιακών υπηρεσιών, και έχοντας αντιμετωπίσει με επιτυχία αλλεπάλληλες κρίσεις, ο ΟΤΕ είναι σήμερα πιο έτοιμος από ποτέ για να απαντήσει στις νέες προκλήσεις, και να παραμείνει στο δρόμο της ανάπτυξης», είπε χαρακτηριστικά.  

«Τώρα, ήρθε η ώρα για άλλο ένα μεγάλο βήμα μπροστά», τόνισε ο CEO του ΟΤΕ, αναφερόμενος στην στρατηγική απόφαση του ομίλου να φέρει τις υποδομές οπτικής ίνας μέχρι το σπίτι (Fiber-to-the-Home -FTTH) στα 2/3 της χώρας. Όπως είπε στο τέλος του 2021 ο όμιλος είχε δώσει πρόσβαση σε FTTH σε πάνω από 560 χιλιάδες σπίτια κι επιχειρήσεις και σκοπεύει να φτάσει το 1 εκατομμύριο μέχρι το τέλος του 2022 και τα 3 εκατομμύρια έως το 2027. 

«Έχουμε δεσμεύσει γι’ αυτό σημαντικούς πόρους, αυξάνοντας τις επενδύσεις μας σε πάνω από 3 δισ. ευρώ για την εξαετία. Οι επενδύσεις αυτές είναι το κλειδί για την επιτυχία μας, για τις μελλοντικές μας επιδόσεις και για τη συνεχή οικονομική πρόοδο της Ελλάδας», δήλωσε ο κ. Τσαμάζ προσθέτοντας ότι στο πλαίσιο αυτό «αναβαθμίζουμε, εντελώς δωρεάν, τις ταχύτητες internet στις περιοχές που δεν έχει φτάσει ακόμη η υποδομή FTTH, όπου αυτό είναι εφικτό, βασιζόμενοι στην τεχνολογία FTTC».

Στο 80% η κάλυψη 5G το 2023 

«Στην κινητή, η υπεροχή μας είναι αναμφισβήτητη», τόνισε στη συνέχεια ο CEO του ΟΤΕ δηλώνοντας πως μέχρι το τέλος της χρονιάς, «θα αυξήσουμε την πανελλαδική πληθυσμιακή κάλυψη του 5G σε 80%, και σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη σε σχεδόν 100%».  Ο ίδιος σημείωσε ότι και το τηλεοπτικό περιεχόμενο είναι ένα ακόμη ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. «Συνεχίζουμε να επενδύουμε σε ποιοτικό τηλεοπτικό πρόγραμμα, διασφαλίζοντας αποκλειστικά δικαιώματα μετάδοσης κορυφαίων ποδοσφαιρικών ομάδων και διοργανώσεων και εμπλουτίζοντας περαιτέρω τις υπηρεσίες Over-the-Top (OTT)», είπε.

«Παράλληλα, συνεχίζουμε την επιτυχημένη δραστηριοποίησή μας στις ψηφιακές αγορές των παραγγελιών φαγητού, των ασφαλειών και των πληρωμών, παρέχοντας πρόσθετες υπηρεσίες και σύγχρονες λύσεις. Τέλος, συνεχίζουμε να στηρίζουμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας, της κοινωνίας και των επιχειρήσεων, υλοποιώντας σημαντικά έργα ICT. Η τεχνογνωσία και η εμπειρία του ΟΤΕ σε αυτό τον τομέα, τον καθιστούν συνεργάτη επιλογής για έργα του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας», είπε ακόμη ο κ. Τσαμάζ.

«Είμαστε έτοιμοι για τις προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά μας. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η στρατηγική που εφαρμόζουμε είναι η καλύτερη για τους πελάτες μας και τις αγορές που δραστηριοποιούμαστε, για τους ανθρώπους μας και τους συνεργάτες μας, αλλά και για τους επενδυτές που μας εμπιστεύονται. Κοιτώντας μπροστά, θα συνεχίσουμε με το ίδιο πάθος, πίστη και δέσμευση, να φτιάχνουμε έναν κόσμο καλύτερο για όλους», τόνισε ο κ. Τζαμάζ κλείνοντας την εισαγωγική του τοποθέτηση.

Απαντώντας σε ερώτηση μετόχου για το ζήτημα της αύξησης του λειτουργικού κόστους του ΟΤΕ ο κ. Τσαμάζ σημείωσε ότι «τα κόστη έχουν αυξηθεί σε όλες τις γραμμές δραστηριότητας, είχαμε όμως κάνει προβλέψεις και έχουμε διαχειριστεί τη δραστηριότητας μας ώστε η αύξηση των εξόδων να μην επηρεάσει τα αποτελέσματα μας ώστε να επιτύχουμε τους στόχους της χρονιάς». 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News