Business & Finance Τετάρτη 25/05/2022, 14:30 ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μονόδρομος οι εγγυημένες ταχύτητες ίντερνετ για τις επιχειρήσεις

Μονόδρομος οι εγγυημένες ταχύτητες ίντερνετ για τις επιχειρήσεις

Οι οπτικές ίνες, σε απόσταση άνω των 100 μέτρων, εμφανίζουν απώλειες ισχύος σήματος μόλις κατά 3%, όταν το αντίστοιχο ποσοστό στο παραδοσιακό δίκτυο χαλκού εκτοξεύεται στο 94%. Γίνεται λοιπόν εύκολα αντιληπτό γιατί η «νέα γενιά» δικτύων, δηλαδή η οπτική ίνα μέχρι το σπίτι (FTTH) είναι συνώνυμο των υψηλών ταχυτήτων και του μεγάλου εύρους ζώνης (bandwidth). Κι αν για τα νοικοκυριά οι γρήγορες ταχύτητες του FTTH συνεπάγονται, μεταξύ άλλων, καλύτερο επίπεδο διαβίωσης, για τις επιχειρήσεις η οπτική ίνα είναι το ισοδύναμο της παραγωγικότητας, της επιχειρησιακής συνέχειας και βέβαια της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας.

Τα πλεονεκτήματα σύνδεσης με 100% οπτική ίνα, για μια επιχείρηση

Σύνδεση με 100% οπτική ίνα έως την πρίζα σημαίνει εγγυημένη υπερ-υψηλή ταχύτητα Internet. Η απόδοση του δικτύου παραμένει σταθερή, χωρίς επιρροές από εξωγενείς παράγοντες όπως η υγρασία, το κρύο ή τα μαγνητικά πεδία. 

Έτσι, η επιχείρηση μπορεί να λειτουργήσει πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά, χάρη στο ταχύτερο downloading και uploading: δηλαδή μπορεί να κατεβάζει μεγάλου όγκου αρχεία (παρουσιάσεις, βίντεο κ.λ.π.) μέχρι και οκτώ φορές ταχύτερα και συγχρόνως να «ανεβάζει» αρχεία σε χρόνο dt. Με χρήση 100% οπτικής ίνας, όλες οι συσκευές (PCs, laptops, smartphones)  μπορούν να είναι ταυτόχρονα online και να τρέχουν «βαριές» εφαρμογές κι απαιτητικές εργασίες.

Σε όλα αυτά θα πρέπει να σημειωθεί και η οικολογική διάσταση, καθώς τα δίκτυα οπτικών ινών έχουν 10 έως 15 φορές μικρότερη κατανάλωση ενέργειας για τη ροή δεδομένων από τα προγενέστερα δίκτυα χαλκού.

Οπτική ίνα στα 2/3 της χώρας

Αυτά τα οφέλη επιδιώκει να φέρει σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις ο Όμιλος ΟΤΕ, που υλοποιεί επενδύσεις άνω των 3 δισ. ευρώ έως και το 2027, με στόχο την κατακόρυφη αύξηση της πρόσβασης σε υπερ-υψηλές ταχύτητες Ίντερνετ. Ο Όμιλος ΟΤΕ αναπτύσσει το δίκτυο οπτικών ινών μέχρι το σπίτι (FTTH), ώστε η κάλυψή του να φτάσει τα τρία εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις- τα 2/3 των γραμμών της Ελλάδας- σε μία εξαετία. Σήμερα, μέσω του COSMOTE Fiber, του μεγαλύτερου δικτύου οπτικών ινών στην Ελλάδα, περισσότερα από 650 χιλ. νοικοκυριά και επιχειρήσεις έχουν πρόσβαση σε Fiber to the Home, δηλαδή σε εγγυημένες υπερ-υψηλές ταχύτητες σταθερού ευρυζωνικού Ίντερνετ, έως και 200 Mbps, με στόχο το 1 εκατομμύριο μέχρι το τέλος της χρονιάς. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ελέγξουν τη διαθεσιμότητα της υποδομής FTTH μέσω COSMOTE Fiber, εδώ

Η κάλυψη της χώρας με FTTH θα βοηθήσει την Ελλάδα, να περάσει σε μια νέα εποχή ανάπτυξης και ευημερίας. Τα υπερσύγχρονα δίκτυα οπτικών ινών είναι προϋπόθεση για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας, της κοινωνίας και των επιχειρήσεων, με  αναμφισβήτητη θετική επίδραση στην οικονομία, την κοινωνία και το περιβάλλον. 

Πραγματικότητα, η δωρεάν αναβάθμιση ταχυτήτων

Παράλληλα με την ανάπτυξη του FTTH, προχωράει η δωρεάν αναβάθμιση ταχυτήτων του σταθερού ευρυζωνικού internet που υλοποιείται στους συνδρομητές COSMOTE. Περισσότεροι από 750.000 οικιακοί και εταιρικοί πελάτες, σε περιοχές όπου δεν έχει φτάσει ακόμη η οπτική ίνα μέχρι το σπίτι και την επιχείρηση, θα δουν τις ταχύτητες του σταθερού ευρυζωνικού Internet να αναβαθμίζονται δωρεάν στην αμέσως επόμενη εμπορικά διαθέσιμη ταχύτητα, μέσα στο 2022. Οι συνδρομητές δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτα. Ενημερώνονται αμέσως μετά την ολοκλήρωση της αναβάθμισης, μέσω του λογαριασμού σταθερής, της εφαρμογής My COSMOTE App και με γραπτό μήνυμα (sms). 

Ήδη, η αναβάθμιση ταχυτήτων έχει ξεπεράσει το 30% των συνδέσεων που μπορούν να αναβαθμιστούν και συνεχίζεται με ταχείς ρυθμούς.

Μονόδρομος οι εγγυημένες ταχύτητες ίντερνετ για τις επιχειρήσεις-1

Επιχειρείν με COSMOTE

Εκτός από την κορυφαία εμπειρία συνδεσιμότητας, η COSMOTE παρέχει ένα σύνολο υπηρεσιών για το επιχειρείν, το οποίο μπορεί κάθε επιχειρηματίας να ανακαλύψει εδώ. Ενδεικτικά, παρέχονται τα ανανεωμένα προγράμματα COSMOTE BUSINESS GIGAMAX με απεριόριστη ομιλία προς όλους & πολλά data, το Microsoft 365 σε νέα χαμηλότερη τιμή εγγυημένη για έναν ολόκληρο χρόνο, καινοτόμες υπηρεσίες Ιnternet of Things, ψηφιακές λύσεις για τη δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος και ιστοσελίδας, αλλά και υπηρεσίες προώθησης της επιχείρησης σε Google, Facebook και Instagram.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News