ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Κινήσεις ενίσχυσης από τους «μικρούς» των τηλεπικοινωνιών

Κινήσεις ενίσχυσης από τους «μικρούς» των τηλεπικοινωνιών

Την παρουσία τους στις ελληνικές τηλεπικοινωνίες και συγκεκριμένα στο Ιντερνετ σταθερής επιδιώκουν να ενισχύσουν οι μικροί «παίκτες» του κλάδου, με την υιοθέτηση ολοένα και περισσότερων ψηφιακών λύσεων και εφαρμογών από νοικοκυριά και επιχειρήσεις να δημιουργεί προσδοκίες για την άνοδο των ρυθμών ανάπτυξης της συγκεκριμένης αγοράς.

Προς την κατεύθυνση αυτή, η Inalan (Medianet Invest), που φέρεται να είναι ουκρανικών συμφερόντων και έχει διευθύνοντα σύμβουλο τον Κονστιαντίν Ντολσένκο, προχώρησε, με απόφαση της γενικής συνέλευσης τον περασμένο Μάρτιο, στη μετατροπή 48.289 κοινών σε προνομιούχες μετοχές με πλήρη δικαιώματα ψήφου και ονομαστική αξία ενός ευρώ καθεμία. Με την ίδια απόφαση, το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας αυξήθηκε κατά 148.053 ευρώ, με την έκδοση υπέρ το άρτιον 148.053 νέων προνομιούχων μετοχών με δικαίωμα ψήφου ονομαστικής αξίας ενός ευρώ καθεμία και με τιμή διάθεσης 24,6 ευρώ. Ετσι, το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ανέρχεται σε 1,9 εκατ. ευρώ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Inalan, που κατασκευάζει δίκτυο οπτικής ίνας και υπόσχεται ταχύτητες κατεβάσματος (download) και ανεβάσματος (upload) αρχείων έως 200 Mbs, δρομολογεί νέες επιχειρηματικές κινήσεις, κάτι που μένει να φανεί το προσεχές διάστημα. Το δίκτυο οπτικών ινών της Inalan καλύπτει κεντρικές περιοχές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με τον πάροχο να προσφέρει, εκτός από πακέτα Διαδικτύου σταθερής τηλεφωνίας, και υπηρεσίες φωνής που βασίζονται στην τεχνολογία VOIP (η φωνητική συνομιλία βασίζεται αποκλειστικά στο Διαδίκτυο). Η Medianet, που ιδρύθηκε το 2014, εμφάνισε, βάσει των στοιχείων του 2020, κύκλο εργασιών 1,6 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 8.900 ευρώ, ενώ μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει γνωστό τον αριθμό των συνδρομητών της.

Ενας ακόμη μικρός «παίκτης» της τηλεπικοινωνιακής αγοράς επιδιώκει να διευρύνει την πελατειακή του βάση, της οποίας το ακριβές μέγεθος δεν γνωστοποιεί. Πρόκειται για τη Sky Telecom, που ανήκει σε Έλληνες επενδυτές και παρέχει υπηρεσίες ασύρματου Διαδικτύου με «κλειδωμένες» ταχύτητες 500 Mbps, όπως υποστηρίζει. Σύμφωνα με τη Sky Telecom, οι υπηρεσίες που προσφέρει διαθέτουν «τα βασικά πλεονεκτήματα του δορυφορικού Ιντερνετ για κάλυψη απομακρυσμένων περιοχών και αποφυγή των καλωδίων και τα χαρακτηριστικά των συνδέσεων οπτικών ινών».

Αυτό το διάστημα η εταιρεία επιδιώκει μέσω στοχευμένων διαφημιστικών εκστρατειών να προσθέσει νέους συνδρομητές, με την κάλυψη του δικτύου της Sky Telecom, που έχει έδρα την Τρίπολη, να περιλαμβάνει το μεγαλύτερο τμήμα της Πελοποννήσου, την Αθήνα και τα μεγαλύτερα προάστια της Αττικής και τμήμα της Κρήτης. Η Sky Telecom τοποθετείται ως ο πρώτος πάροχος στην κατηγορία του σε αριθμό συνδρομητών στα Βαλκάνια, επιδιώκοντας, όπως αναφέρουν πηγές της, να αποτελέσει μέσα στην επόμενη πενταετία μία από τις τρεις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εταιρείες παροχής ασύρματου Ιντερνετ.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Πληροφορική: Διπλασιάστηκε η κεφαλαιοποίηση των ελληνικών εταιρειών από το 2020

Σύνδεση Ελλάδας – Ιταλίας με υποθαλάσσιο καλώδιο οπτικών ινών 320 χλμ.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News