Business & Finance Παρασκευή 4/03/2022, 08:45 ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Στήριξη για τις επιχειρήσεις με την εγγύηση του European Guarantee Fund

To πρόγραμμα «Εγγύηση για το Μέλλον» της Εθνικής Τράπεζας ενδυναμώνει την αναπτυξιακή προοπτική των επιχειρήσεων.

Στήριξη για τις επιχειρήσεις με την εγγύηση του European Guarantee Fund

Νέες δυνατότητες χρηματοδότησης με την εγγύηση του αναπτυξιακού ταμείου Pan-European Guarantee Fund προσφέρει η Εθνική Τράπεζα στις ελληνικές επιχειρήσεις. Με το σύνολο προγραμμάτων «Εγγύηση για το Μέλλον» προϋπολογισμού 2,1 εκατ. ευρώ η Τράπεζα απευθύνεται σε μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις με βιώσιμο οικονομικό πλάνο και προοπτικές να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους μακροπρόθεσμα. Απώτερος στόχος της είναι να επιταχύνει τον οικονομικό μετασχηματισμό, στηρίζοντας επενδυτικά σχέδια που θέτουν τα θεμέλια της υγιούς ανάπτυξης και δημιουργούν θέσεις εργασίας. Με αυτόν τον τρόπο, η μεγάλη ελληνική τράπεζα παραμένει πιστή στη δέσμευση της να προσεγγίζει το μέλλον των επιχειρήσεων ως εθνική υπόθεση. 

Το European Guarantee Fund (ΕGF) δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας με σκοπό να λειτουργήσει ως «ασπίδα» προστασίας για τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις, μετριάζοντας τις επιπτώσεις της κρίσης και ενισχύοντας την ανάκαμψη. Προσφέρει εγγυήσεις προκειμένου να απελευθερωθούν τα κεφάλαια, που θα επιτρέψουν στις τράπεζες και τους πιστωτικούς οργανισμούς των συμμετεχόντων κρατών να ενισχύσουν τις χρηματοδοτικές τους δυνατότητες. Σε αυτό το πλαίσιο, η Εθνική Τράπεζα σχεδίασε και υλοποιεί το πακέτο χρηματοδοτικών λύσεων «Εγγύηση για το Μέλλον», το οποίο παρέχει πόρους για επενδύσεις σε ενσώματα και άυλα πάγια καθώς και για κεφάλαιο κίνησης μακροπρόθεσμου χαρακτήρα ή ανακυκλούμενο, με ευνοϊκούς όρους μέσω χρηματοδοτήσεων με τη μορφή δανείων, ορίων κεφαλαίου κίνησης ή ομολογιακών δανείων. 

Στήριξη για τις επιχειρήσεις με την εγγύηση του European Guarantee Fund-1

Τα προγράμματα «Εγγύηση για το Μέλλον» προσφέρουν, μεταξύ άλλων: Χρηματοδότηση ποσού μέχρι 20 εκατ. ευρώ για μεγάλες επιχειρήσεις και μέχρι 5 εκατ. ευρώ για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ποσοστό εγγύησης στο πλαίσιο του EGF από 50% έως 75% επί του ποσού του δανείου, ανάλογα με το μέγεθος της επιχείρησης, καθώς και προνομιακό επιτόκιο λόγω της εγγύησης που παρέχει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για τις μεγάλες επιχειρήσεις και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων για τις μικρομεσαίες. Η διάρκεια των δανείων αγγίζει τα δέκα έτη, ενώ προβλέπεται δυνατότητα περιόδου χάριτος και ευελιξία στο σχεδιασμό αποπληρωμής.

Η διάθεση των νέων εγγυοδοτικών προγραμμάτων «Εγγύηση για το Μέλλον» έχει ήδη ξεκινήσει και θα συνεχιστεί έως τις 30 Ιουνίου 2022 (ημερομηνία υπογραφής της δανειακής σύμβασης) ή μέχρι εξάντλησης των διαθέσιμων κεφαλαίων. Για να επωφεληθείτε, κλείστε σήμερα το ραντεβού σας στην Εθνική Τράπεζα και τον υπεύθυνο Relationship Manager, ο οποίος θα σας προτείνει λύσεις προσαρμοσμένες στις ανάγκες της επιχείρησής σας με την εγγύηση του Pan-European Guarantee Fund.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα χρηματοδοτήσεων για Μεσαίες και Μεγάλες Επιχειρήσεις μπορείτε να δείτε εδώ.

Για το αντίστοιχο πρόγραμμα χρηματοδοτήσεων που αφορά Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις μπορείτε να μάθετε περισσότερα εδώ.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News