Business & Finance Τετάρτη 22/12/2021, 15:18 ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Βιολογικό χωριό: Ο expert των βιολογικών προϊόντων στην Ελλάδα που φροντίζει τη διατροφή μας

Η εκτίμηση της εταιρείας για το κλείσιμο του 2021, σε μια χρονιά που σημαδεύτηκε από την πανδημία, δείχνει περίπου 30% άνοδο στις πωλήσεις

Βιολογικό χωριό: Ο expert των βιολογικών προϊόντων στην Ελλάδα που φροντίζει τη διατροφή μας

Το Βιολογικό Χωριό είναι η μεγαλύτερη αμιγώς ελληνική αλυσίδα βιολογικών προϊόντων. Ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2008, την ίδια περίπου εποχή που το καταναλωτικό κοινό στρέφεται στην υγιεινή και ποιοτική διατροφή. 

Με βασικό μήνυμα «Δημιουργούμε το μέλλον στη σύγχρονη διατροφή», ο ηγέτης του κλάδου των βιολογικών προϊόντων στην Ελλάδα, αφουγκράζεται τις ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή, έχοντας στον πυρήνα της φιλοσοφίας του την εξέλιξη. 

Βιολογικό χωριό: Ο expert των βιολογικών προϊόντων στην Ελλάδα που φροντίζει τη διατροφή μας-1

Η υγιεινή φιλοσοφία αναπτύσσεται 

Με γνώμονα τη διαρκή εξέλιξη και ανάπτυξη, λοιπόν και ενάντια στις δύσκολες συνθήκες που επέβαλλε η πανδημία, η εταιρεία ακολουθεί απρόσκοπτα το διευρυμένο επενδυτικό πλάνο ανάπτυξής της, αποδεικνύοντας έτσι την ηγετική της θέση στην αγορά. 

Το 2021, κατάφερε να υλοποιήσει το πλάνο της με εξαιρετική επιτυχία ενισχύοντας ήδη το Δίκτυό της με 5 νέα καταστήματα εντός Αττικής σε κεντρικές περιοχές όπως: Πειραιάς, Άλιμος, Γαλάτσι, Παλαιό Φάληρο, Χολαργός και ανακαινίζοντας 2 στο Νέο Ηράκλειο και τη Νέα Ερυθραία.

Σύντομα αναμένεται να λειτουργήσει επιπλέον ένα κατάστημα στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας, σε χώρους, οι οποίοι θα στεγάζουν επιπλέον και τις κεντρικές υπηρεσίες της εταιρείας.

Μοναδική αγοραστική εμπειρία

Στους σύγχρονους, ευρύχωρους και καλαίσθητους χώρους των καταστημάτων, αλλά και στο e-shop, οι καταναλωτές βρίσκουν καθημερινά τεράστια ποικιλία σε βιολογικά τρόφιμα, vegan, vegetarian, gluten free, sugar free, plant based, dukan, χωρίς λακτόζη, παιδικά προϊόντα, προϊόντα ψυγείου και κατάψυξης, αλλά και φρέσκα φρούτα και λαχανικά, ready to eat, είδη προσωπικής υγιεινής, συμπληρώματα διατροφής και οικολογικά προϊόντα άριστης ποιότητας.

Βιολογικό χωριό: Ο expert των βιολογικών προϊόντων στην Ελλάδα που φροντίζει τη διατροφή μας-2

Η εταιρεία έχει επενδύσει, επίσης, στο έμπειρο προσωπικό της, που είναι πάντα στη διάθεση του καταναλωτή προκειμένου να του προσφέρει την καλύτερη εξυπηρέτηση, αλλά και να τον καθοδηγήσει να επιλέξει σωστά, ανάμεσα στις άπειρες επιλογές και ανάλογα με τις ανάγκες του. 

Νέα χρονιά, νέες προκλήσεις

Το Βιολογικό Χωριό, μέσα στο 2022, σκοπεύει να προχωρήσει στη δημιουργία 6 – 7 νέων καταστημάτων τόσο στην Αθήνα, όσο και στην επαρχία. Αρχικά σε μεγάλες πόλεις, όπως η Λάρισα, η Πάτρα και η Θεσσαλονίκη. 

Παράλληλα, στο σύνολο του δικτύου προετοιμάζονται οι χώροι που θα φιλοξενήσουν το Vegan Snack Bar “Crudo” και healthy bars με ροφήματα και snack από 100% φυσικές πρώτες ύλες.

Βιολογικό χωριό: Ο expert των βιολογικών προϊόντων στην Ελλάδα που φροντίζει τη διατροφή μας-3

Επιπλέον, στις αρχές του νέου έτους θα βγει στον αέρα το ανανεωμένο site του Βιολογικού Χωριού, όπου πέραν της δυνατότητας των ηλεκτρονικών αγορών, θα παρέχει στον επισκέπτη μια ολιστική εμπειρία στον τομέα της σωστής διατροφής και διαβίωσης και του well being.

Βιολογικό χωριό: Ο expert των βιολογικών προϊόντων στην Ελλάδα που φροντίζει τη διατροφή μας-4

Η επιτυχία σε αριθμούς 

Η εκτίμηση της εταιρείας για το κλείσιμο του 2021, σε μια χρονιά που σημαδεύτηκε από την πανδημία, δείχνει περίπου 30% άνοδο στις πωλήσεις σε σύγκριση με το 2020, η οποία συνδυάζεται και με υψηλά επίπεδα λειτουργικής κερδοφορίας. Ο συνολικός κύκλος εργασιών για το 2021 θα κινηθεί κοντά στα 20 εκ. ευρώ. Αυτή η κερδοφορία μέσα στην πανδημία αποδεικνύει την διάθεση του καταναλωτικού κοινού να επανεκτιμήσει το κομμάτι της υγιεινής διατροφής, δημιουργώντας και επιπλέον πωλήσεις στον κλάδο των βιολογικών. Με λίγα λόγια, η πανδημία επιτάχυνε μια τάση, η οποία ήταν ήδη σε ανοδική πορεία.

Βιολογικό χωριό: Ο expert των βιολογικών προϊόντων στην Ελλάδα που φροντίζει τη διατροφή μας-5

Αυτή λοιπόν την παγκόσμια τάση του αγοραστικού κοινού για στροφή σε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, παράλληλα με τη μεγάλη ανάπτυξη σε vegan καταναλωτές, την αφουγκράστηκε η εταιρεία και επένδυσε σε αυτήν.

Η γκάμα των προϊόντων στα ράφια αυξήθηκε προκειμένου να καλύψει και τις vegan ανάγκες, καθώς και σε όλη την κατηγορία του plant-based. Επιπρόσθετα φαίνεται να έχει δυναμική η νέα δίαιτα keto, προσελκύοντας όλο και περισσότερους καταναλωτές, γεγονός το οποίο ώθησε την εταιρεία στο να προσθέσει αρκετά keto-friendly προϊόντα στα ράφια της, ενώ πλέον δίνει όλο και περισσότερο χώρο στα gluten-free προϊόντα, έτσι ώστε οι καταναλωτές με κοιλιοκάκη να έχουν την δυνατότητα να βρίσκουν ό,τι χρειάζονται στο Βιολογικό Χωριό.

Βιολογικό χωριό: Ο expert των βιολογικών προϊόντων στην Ελλάδα που φροντίζει τη διατροφή μας-6

Με ένα κλικ το Βιολογικό Χωριό στο σπίτι σας

Το eshop, ειδικά τα τελευταία 2 χρόνια λόγω της πανδημίας, αναδείχθηκε ως αναγκαιότητα και απαραίτητο εργαλείο. Σε αυτό το πλαίσιο, αναβαθμίζει συνεχώς τις προϊοντικές κατηγορίες που παρέχει μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος και εξασφαλίζει την άμεση παράδοση των παραγγελιών στους καταναλωτές.

Το 2022, με το λανσάρισμα του νέου site της εταιρείας και της περαιτέρω υποστήριξης του eshop, η εταιρεία εκτιμά ότι οι ηλεκτρονικές πωλήσεις θα κινηθούν στο 2% του συνολικού τζίρου της εταιρείας.

Βιολογικό χωριό: Ο expert των βιολογικών προϊόντων στην Ελλάδα που φροντίζει τη διατροφή μας-7

moneyreview.gr

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News