ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

Εστίαση: Κινητοποιήσεις εξετάζουν οι επιχειρηματίες

Τι ζητούν οι επιχειρήσεις του κλάδου

Εστίαση: Κινητοποιήσεις εξετάζουν οι επιχειρηματίες

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό έχει στις 10 το πρωί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) προκειμένου να εκφράσει τη διαμαρτυρία της για τα νέα περιοριστικά μέτρα στην εστίαση και να ζητήσει αντισταθμιστικά μέτρα.

Από την έκβαση της σημερινής συνάντησης θα καθοριστεί εν πολλοίς η περαιτέρω στάση του κλάδου. Μια πρόγευση έδωσε η ΠΟΕΣΕ το απόγευμα της Παρασκευής, καθώς σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «η δυναμική αντίδραση είναι το μόνο που έχει απομείνει στον κλάδο» ενώ τονίζει ότι στους επιχειρηματίες του χώρου επικρατεί θυμός και δυσαρέσκεια.

Ήδη, πάντως, οι επιχειρηματίες του κλάδου εστίασης στην Αχαΐα προχωρούν σήμερα σε συμβολικό κλείσιμο των καταστημάτων τους για 24 ώρες. Την κινητοποίηση έχει προκηρύξει ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Νομού Αχαΐας (Σ.Κ.Ε.Α.Ν.Α) με κεντρικό σύνθημα «Κλείνουμε για να μην μας κλείσουν». 

Τα αντισταθμιστικά μέτρα που ζητεί η εστίαση είναι τα ακόλουθα:

– Μη επιστροφή των επιστρεπτέων προκαταβολών. 

– Συνέχιση της επιδότησης ενοικίου.

– Επαναφορά του μέτρου για την αναστολή των συμβάσεων εργασίας. 

– Απαλλαγή από την καταβολή δημοτικών τελών.

– Συνέχιση της επιδότησης των δόσεων δανείων. 

– Νέες χρηματοδοτήσεις ανάλογες εκείνων του 2020 και των αρχών του 2021.

Στο μεταξύ ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί σε όλες τις επιχειρήσεις η καταβολή των ενισχύσεων στο πλαίσιο του ειδικού προγράμματος για την εστίαση το οποίο αφορούσε την χρηματοδότηση της δαπάνης για αγορά πρώτων υλών. Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπήρχαν έως και την Παρασκευή, 5 Νοεμβρίου, οπότε και εκδόθηκε η 9η τροποποίηση απόφασης ένταξης αιτήσεων χρηματοδότησης στο εν λόγω πρόγραμμα, τα συνολικά ενταγμένα έργα στη ανέρχονται σε 21.362 και η συνολική δημόσια δαπάνη σε 201,16 εκατ. ευρώ. 

Διαβάστε επίσης: 

ΠΟΕΣΕ: Σε άτυπο lockdown μπαίνει ξανά ο κλάδος της εστίασης

ΓΣΕΒΕΕ: Καταστροφικά τα νέα μέτρα – Να επανεξεταστούν από την κυβέρνηση

Εστίαση: 2.000 «λουκέτα» προβλέπει ο κλάδος

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News