Business & Finance Τρίτη 12/10/2021, 12:16
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Attica Group: Τι απαντά στα σενάρια περί απορρόφησης της ΑΝEK Lines

Attica Group: Τι απαντά στα σενάρια περί απορρόφησης της ΑΝEK Lines

Θέση στα σενάρια περί απορρόφησης της ΑΝΕΚ Lines πήρε η Attica Group, μετά από ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Παρότι η εταιρεία ούτε επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε τις σχετικές πληροφορίες, κάλεσε το επενδυτικό κοινό να βασίζει τις επιλογές του αποκλειστικά και μόνο στις επίσημες ανακοινώσεις και στα δελτία Τύπου.

«Η ATTICA AE ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι κατά την πάγια τακτική της δεν προβαίνει σε σχολιασμό των ποικίλων αναφορών και δημοσιευμάτων που βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας» έσπευσε να προσθέσει.

Διαβάστε επίσης: Ακτοπλοΐα: Ανέκαμψε στο 60% του 2019, αλλά «καίνε» τα καύσιμα

Σημείωσε δε, ότι η εταιρεία «διερευνά διαρκώς τις συνθήκες και προϋποθέσεις για ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της στην ελληνική και διεθνή αγορά και ενημερώνει υπεύθυνα το επενδυτικό κοινό όταν συντρέχουν οι προϋποθέσεις δημοσιοποίησης πληροφοριών σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία».

Υπενθυμίζεται ότι, όπως είχε γράψει πρόσφατα το «MR», οι διοικήσεις των δύο επιχειρήσεων βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις για τη συγχώνευση δια απορροφήσεως.

Οι στόχοι αυτής της κίνησης, είναι πολυ-επίπεδοι:

  • Ένας είναι να λυθούν τα προβλήματα του ισολογισμού της ΑΝΕΚ, να διασωθεί ένας ιστορικός ακτοπλοϊκός όμιλος και με την συγχώνευση της με την Attica να δημιουργηθεί ένας ισχυρότατος ελληνικός παίκτης στην ακτοπλοΐα, η αξία του οποίου σε όρους enterprise value μπορεί να αγγίξει ή και να ξεπεράσει σε ορίζοντα τριών ετών το ένα δισεκατομμύριο ευρώ.
  • Ο άλλος είναι να διασφαλιστεί η πλήρης και απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των συνδέσεων της νησιωτικής με την κυρίως χώρα.
  • Ένας ακόμα είναι να αυξηθεί η αξία των συμμετοχών που έχουν οι μέτοχοι στις δύο εταιρείες και να διασφαλιστεί η αποπληρωμή του υπολοίπου των δανείων που θα φέρει μαζί της η ΑΝΕΚ στην Attica.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Attica Group είναι η μητρική εταιρεία των ακτοπλοϊκών εταιρειών Superfast Ferries, Blue Star Ferries και Hellenic Seaways.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News