Business & Finance Τρίτη 31/08/2021, 19:02
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επιστροφή στα κέρδη για την Alpha Trust

Στο α' εξάμηνο του 2021

Επιστροφή στα κέρδη για την Alpha Trust

Στα 320.612 ευρώ ανήλθαν τα καθαρά κέρδη της Alpha Trust ΑΕΔΑΚ για το α’ εξάμηνο του 2021, τα οποία βελτιώθηκαν αισθητά σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2020 (ζημιές 77.547 ευρώ).

Ο κύκλος εργασιών, παράλληλα, ενισχύθηκε κατά 12,93% και διευρύνθηκε σε 2,9 εκατ. ευρώ έναντι 2,5 εκατ. ευρώ το α’ εξάμηνο του προηγούμενου έτους.

Σε επίπεδο προ φόρων, τέλος, τα αποτελέσματα καθορίστηκαν κέρδη 451.668 ευρώ έναντι μόλις 27.232 ευρώ πέρυσι. 

Ο κ. Αίσωπος, διευθύνων σύμβουλος της ALPHA TRUST, κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό του εξαμήνου, δήλωσε τα παρακάτω:

«Το πρώτο εξάμηνο του έτους οι θετικές αποδόσεις των πελατών μας, θεσμικών και ιδιωτών, αντικατοπτρίστηκαν στα αποτελέσματα της εταιρείας. Παράλληλα, η συγκράτηση του κόστους, παρά τις συνεχιζόμενες επενδύσεις και την ανανέωση του προσωπικού, ωφέλησαν τα κέρδη. Η ίδια εικόνα παρουσιάστηκε και στο τρέχον τρίμηνο. Φυσικά τα υψηλά επίπεδα τιμών των αξιών, η πιθανότητα ο πληθωρισμός να έχει διάρκεια και η αβεβαιότητα ως προς την διάρκεια της πανδημίας, συγκρατούν την αισιοδοξία που προκαλούν τα άνω των προσδοκιών εταιρικά αποτελέσματα».

Ταυτόχρονα, διαβεβαίωσε ότι η διαδικασία εισαγωγής στην κύρια αγορά του Χ.Α. συνεχίζεται κανονικά και ότι εντός του Σεπτεμβρίου θα επιλεγεί ο ανάδοχος.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News