Business & Finance Δευτέρα 30/08/2021, 22:45
ΗΠΑ

McDonald’s: «Κλειστόν» για καθήμενους πελάτες σε εσωτερικούς χώρους

McDonald’s: «Κλειστόν» για καθήμενους πελάτες σε εσωτερικούς χώρους

Ορισμένες αλυσίδες γρήγορης εστίασης στις ΗΠΑ κλείνουν ξανά τους εσωτερικούς χώρους για καθήμενους πελάτες ή περιορίζουν τις ώρες λειτουργίας τους, λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης της μετάλλαξης Δέλτα της Covid-19.

Η McDonald’s είχε κλείσει προσωρινά τα εστιατόριά της σχεδόν σε όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ στις αρχές του 2020, αλλά τα άνοιξε ξανά σε ποσοστό 70% τον περασμένο μήνα. Η παγκόσμια αλυσίδα γρήγορης εστίασης ανακοίνωσε στις 28 Ιουλίου ότι σχεδίαζε να ανοίξει σχεδόν το 100% των καταστημάτων της μέχρι την αργία της Ημέρας Labour – στις 6 Σεπτεμβρίου- εκτιμώντας ότι δεν υπάρχει περίπτωση αναθέρμανσης της επιδημίας του κορωνοϊού.

Ωστόσο πριν από λίγες ημέρες, έδωσε στους δικαιοδόχους της σαφείς οδηγίες για τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν ώστε να κλείσουν ξανά τους χώρους εστίασης σε περιοχές όπου η μετάλλαξη Δέλτα εξαπλώνεται γρήγορα. Ωστόσο δεν διευκρινίζεται σε πόσες τοποθεσίες έκλεισαν οι εσωτερικοί χώροι ή πού αυτό θα μπορούσε να συμβεί άμεσα.

Μάλιστα, τα στελέχη των McDonald’s συνέστησαν στους δικαιοδόχους να εξετάσουν το ενδεχόμενο να κλείσουν το εσωτερικό των καταστημάτων τους για πελάτες σε κομητείες όπου τα κρούσματα Covid ξεπερνούν τα 250 ανά 100.000 άτομα σε κυλιόμενο μέσο όρο τριών εβδομάδων. Ένας δικαιοδόχος των McDonald’s που διαχειρίζεται πολλά καταστήματα σε διάφορες περιοχές, δήλωσε στο Reuters ότι έπρεπε να αποκλείσει τους εσωτερικούς χώρους για καθήμενους πελάτες σε πολλά εστιατόρια.

Πάντως τα καταστήματα που αναμένεται να προβούν σε μια τέτοια ενέργεια εκτιμάται ότι είναι λιγότερα από εκείνα που έκλεισαν την Ανοιξη του 2020, όταν η πανδημία έπληξε για πρώτη φορά τις Ηνωμένες Πολιτείες.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News