Business & Finance Πέμπτη 6/05/2021, 21:30
ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ

Dassault Aviation: Το νέο «ιπτάμενο ρετιρέ» για τους μεγιστάνες του πλούτου

Dassault Aviation: Το νέο «ιπτάμενο ρετιρέ» για τους μεγιστάνες του πλούτου

Τα εταιρικά στελέχη, οι VIPs και γενικότερα οι άνθρωποι του πλούτου θα έχουν σύντομα στη διάθεσή τους μία ακόμη επιλογή για γρήγορες και άνετες μετακινήσεις: η Dassault Aviation ανακοίνωσε την κατασκευή του «ιπτάμενου ρετιρέ» της, όπως χαρακτηριστικά αποκάλεσε το νέο τζετ της με το οποίο θα «απαντήσει» στους ανταγωνιστές της εξυπηρετώντας τους μεγιστάνες του πλούτου. 

Το Falcon 10X θα αποτελέσει το πιο δυναμικό μοντέλο της γαλλικής κατασκευάστριας αεροσκαφών με εμβέλεια 7.500 ναυτικών μιλίων (13.890 χλμ) ικανό να ανταγωνιστεί αντίστοιχα μοντέλα της καναδικής Bombardier και της Gulfstream, τμήματος της General Dynamics. Θα δοθεί στην αγορά από τα τέλη του 2025 και θα είναι από τα πρώτα τζετ που θα είναι εξοπλισμένο με κινητήρες της Rolls-Royce ειδικά σχεδιασμένους για να λειτουργούν με βιώσιμα καύσιμα, σύμφωνα με τη Dassault. 
  
Παρά την πανδημία του κορωνοϊού και τη μακρόχρονη αστάθεια που παρουσιάζει η ζήτηση για μικρότερα επιχειρηματικά αεροσκάφη, η αγορά για τα μεγαλύτερα μοντέλα έχει ενισχυθεί από τον αυξανόμενο πλούτο της Ασίας. «Είναι η άλλη πλευρά της αγοράς που τα πήγε εξαιρετικά καλά στη διάρκεια της πανδημίας», αναφέρει αναλυτής της Agency Partners. 

«Ολα τα κορυφαία στελέχη των επιχειρήσεων, οι VIPs, θελουν να ταξιδεύουν με πολύ ασφαλή τρόπο. Θέλουν επίσης να εξοικονομούν χρόνο. Και τα επιχειρηματικά τζετ είναι η απάντηση», δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος της Dassault Ερικ Τράπιερ. 
  
moneyreview.gr με πληροφορίες από REUTERS
    

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News