Business & Finance Τρίτη 29/12/2020, 17:17
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αirbus: Πώς κατατρόπωσε την Boeing στην κούρσα παραγγελιών

Αirbus: Πώς κατατρόπωσε την Boeing στην κούρσα παραγγελιών

Παρά την πανδημία του κορωνοϊού, που κράτησε καθηλωμένο σχεδόν το σύνολο του παγκόσμιου αεροπορικού στόλου, η Airbus κατάφερε να παραδώσει σχεδόν 550 αεροσκάφη το 2020.

Η ευρωπαϊκή εταιρεία αεροσκαφών προσεγγίζει το συγκεκριμέν ορόσημο, έχοντας ήδη εξασφαλίσει 477 παραδόσεις έως και τον Νοέμβριο, ανέφεραν στο Bloomberg πηγές προσκείμενες στην Airbus, που επέλεξαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους. Τα τελικά νούμερα για το σύνολο των παραγγελιών θα οριστικοποιηθούν και ανακοινωθούν μετά τα τέλη του έτους.

Η Airbus διατηρεί άνετο προβάδισμα έναντι της ανταγωνίστριάς της Boeing, αν και καμία εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών δεν προσεγγίζει τα επίπεδα της προηγούμενης χρονιάς. Οι παραγγελίες της Airbus είχαν φθάσει πέρυσι στον αριθμό ρεκόρ των 863 αεροσκαφών.

Αirbus: Πώς κατατρόπωσε την Boeing στην κούρσα παραγγελιών-1

Η πανδημία του κορωνοϊού «καθήλωσε» τις αεροπορικές και τους πελάτες μίσθωσης αεροσκαφών, με τους κατασκευστές να καταβάλλουν προσπάθειες για τη διατήρηση των παραγγελιών. Η Airbus χρησιμοποίησε κίνητρα όπως μια επιλογή e-delivery, που επιτρέπει στους πελάτες να αναθέτουν στον κατασκευαστή διαφόρους ελέγχους που λόγω ταξιδιωτικών περιορισμών είναι δύσκολο να πραγματοποιηθούν.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Βloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News