ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Pet City Group: Στα 100 εκατ. βάζει τον πήχυ του τζίρου η BC Partners – Το επενδυτικό πλάνο των 40 εκατ.

Pet City Group: Στα 100 εκατ. βάζει τον πήχυ του τζίρου η BC Partners – Το επενδυτικό πλάνο των 40 εκατ.

Με διψήφια οργανική ανάπτυξη έκλεισε το 2023 για την Pet City Group, με τον CEO της εταιρείας, Γιάννη Γαβριηλίδη να βάζει τον φετινό πήχυ για τον τζίρο τα €100 εκατ. δηλαδή σχεδόν διπλάσιο από το 2021 που η εταιρεία προστέθηκε στο portfolio της BC Partners.

Η υπό τον επικεφαλής της BC Partners Νίκο Σταθόπουλο διοίκηση, θα υλοποιήσει επενδυτικό πλάνο ύψους €45 εκατ., εκ των οποίων τα €25 εκατ. προβλέπονται έως το τέλος του 2025. Οι φετινές επενδύσεις περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων:

  • Λανσάρισμα οικοσυστήματος Pet City για ολοκληρωμένη φροντίδα κατοικιδίων (Grooming Spa και Vet Clinic)
  • Άνοιγμα 40 καταστημάτων με υπηρεσίες grooming και κτηνιατρείων
  • Άνοιγμα 20 νέων καταστημάτων
  • Νέο προϊοντικό μείγμα

Δίκτυο

Σε ό,τι αφορά το δίκτυο, η Pet City λειτουργεί μέχρι στιγμής 94 καταστήματα με το τελευταίο σημείο πώλησης να έχει ανοίξει στο Άργος.

Όπως ανέφερε ο κ. Γαβριηλίδης, το 2021 το δίκτυο απαρτιζόταν από 75 καταστήματα, εκ των οποίων το 95% βρίσκονταν στην Αττική. Έναν χρόνο μετά, και με τη νέα διοικητική ομάδα να έχει αναλάβει πλήρως τη λειτουργία της εταιρείας, το δίκτυο έφτασε τα 87 σημεία, ενώ πέρυσι το δίκτυο αυξήθηκε στα 94 καταστήματα.

Ειδικότερα, πέρυσι άνοιξε το flagship κατάστημα νέας γενιάς στην Κηφισιά, ενώ επέκτεινε το δίκτυό της σε όλη την Ελλάδα.

Πλέον το Pet City, εκτός της πρωτεύουσας, έχει παρουσία σε Λάρισα, Πάτρα, Άργος, Κόρινθο, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Χαλκίδα και Σαλαμίνα, ενώ πρόκειται να ανοίξει κατάστημα και στην Καλαμάτα.

Παράλληλα επενδύει και στην παρουσία του στην Αττική και με νέα καταστήματα σε βασικές “αρτηρίες”, ενώ όπου δεν έχει σωστή κάλυψη εξυπηρέτησης, κάνει relocate σε νέα ακίνητα που πληρούν τις κατάλληλες προδιαγραφές.

Pet City Group: Στα 100 εκατ. βάζει τον πήχυ του τζίρου η BC Partners – Το επενδυτικό πλάνο των 40 εκατ.-1
Γιάννης Γαβριηλίδης, Διευθύνων Σύμβουλος Pet City Group

Σημειώνεται πως η εταιρεία από τα 94 καταστήματα το ένα είναι franchise. Το κατάστημα της Πάρου σύμφωνα με τον κ. Γαβριηλίδη αποτελεί πιλότο για τα επόμενα βήματα ανάπτυξης της Pet City Group μέσω της μεθόδου franchise.

Τέλος η εταιρεία ανέπτυξε και το ecommerce, καθώς το 2022 εξαγοράσθηκε το online shop, gatoskilo.gr (Aurora IKE), αντί τιμήματος €1,35 εκατ.

Συνέργειες

Ο κ. Γαβριηλίδης δεν απέκλεισε συνέργειες μεταξύ της Pet City και των άλλων εταιρειών στην κατηγορία των κατοικιδίων στις οποίες έχει επενδύσει η BC Partners, όπως είναι

  • η chewy το μεγαλύτερο online κατάστημα κατοικίδιων στον κόσμο
  • η vetPartners ηγέτιδα εταιρεία στην Ευρώπη με +700 κλινικές και παρουσία σε 9 χώρες

Επιπλέον η BC Partners έχει επενδύσει και στην PetSmart, που αποτελεί την μεγαλύτερη ειδικευμένη αλυσίδα κατοικιδίων στην Αμερική με 1.700 καταστήματα.

 

Η συμφωνία με την Box Now

Θυμίζουμε ότι οι κύριες δραστηριότητες του Ομίλου Pet City είναι η εισαγωγή, εξαγωγή και εμπόριο τροφών και αξεσουάρ για κατοικίδια ζώα, η διάθεση κατοικιδίων, το εμπόριο πάσης φύσεως ειδών για σούπερ μάρκετ, η κατασκευή και εμπόριο ενυδρείων, το κομμωτήριο κατοικιδίων ζώων, η παροχή κτηνιατρικών υπηρεσιών κατοικιδίων ζώων και η παραγωγή και εμπορία κτηνιατρικών ειδών (φαρμάκων κ.λπ.).

Την άνοιξη του 2023, η εταιρεία προχώρησε σε συνεργασία με την BOX NOW, προσφέροντας στους πελάτες της σύγχρονες, αυτοματοποιημένες και προσωποποιημένες υπηρεσίες αποστολής και παραλαβής δεμάτων, μέσω περισσότερων από 1.400 Lockers πανελλαδικά.

Συνεργασία με ΙΕΚ ΣΒΙΕ

Στο μεταξύ, σε σχετική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες, η στρατηγική συνεργασία μεταξύ Pet City και ΙΕΚ ΣΒΙΕ θέτει νέες βάσεις στον τομέα της φροντίδας και της περιποίησης των ζώων, έχοντας ως στόχο να συνδέσει έμπρακτα την εκπαίδευση με την αγορά εργασίας, κάτω από μία κοινή στέγη.

Πιο αναλυτικά οι δύο οργανισμοί συνεργάζονται με σκοπό την ενσωμάτων καινοτόμων πρακτικών και υπηρεσιών στα καταστήματα Pet City, στα οποία από 1η Μαρτίου έχουν ξεκινήσει την πρακτική τους απόφοιτοι του ΙΕΚ ΣΒΙΕ στους τομείς Grooming και βοηθών κτηνιάτρων. Ολοκληρώνοντας την πρακτική τους θα προσληφθούν από την Pet City και θα είναι εργαζόμενοι full time στην εταιρεία.

O Γενικός Διευθυντής του ΙΕΚ ΣΒΙΕ, Νίκος Καστρινάκης, ανέφερε πως δημιουργούνται άμεσα 100 νέες θέσεις εργασίας μέχρι τέλος του έτους, καθώς η Pet City θα χρειαστεί 50-60 groomers και 30-40 βοηθούς κτηνιάτρους που μόλις τελειώσουν την εκπαίδευση θα προσληφθούν από την εταιρεία. “Η πρωτοβουλία είναι κάτι περισσότερο από μια απλή συνεργασία και μια επιβεβαίωση της διαχρονικής μας δέσμευσης για ποιοτική εκπαίδευση και εξέλιξη των αποφοίτων του ΙΕΚ ΣΒΙΕ “σε περιζήτητους επαγγελματίες του κλάδου”.

Pet City Group: Στα 100 εκατ. βάζει τον πήχυ του τζίρου η BC Partners – Το επενδυτικό πλάνο των 40 εκατ.-2
φωτ: Νίκος Καστρινάκης, Γενικός Διευθυντής ΙΕΚ ΣΒΙΕ & Γιάννης Γαβριηλίδης Διευθύνων Σύμβουλος Pet City 

Το νέο οικοσύστημα στο οποίο επενδύει η Pet City διαμορφώνει ένα δίκτυο υπηρεσιών που θα καλύπτει πανελλαδικά λύσεις για τη φροντίδα των ζώων συντροφιάς. Για την πρακτική εφαρμογή αυτού του εγχειρήματος, τα Pet City, στο πλαίσιο του επενδυτικού τους πλάνου ύψους €40 εκατ., έχουν ήδη προχωρήσει στην δημιουργία σημείων με υπηρεσίες grooming και κτηνιατρείων, και μέχρι το τέλος του 2024 θα έχουν φτάσει τα 40 σημεία συνολικά.

Παράλληλα, έχουν ήδη ολοκληρωθεί και τεθεί σε λειτουργία 2 υπερσύγχρονα εκπαιδευτικά κέντρα εντός των καταστημάτων Pet City, όπου θα υποδεχτούν από τον Απρίλιο τους σπουδαστές του ΙΕΚ ΣΒΙΕ, και σύντομα θα λειτουργήσουν άλλα 2, καλύπτοντας έτσι ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής επικράτειας. Για να καλυφθούν οι ανάγκες των υπηρεσιών grooming και των Κτηνιατρείων δημιουργούνται σε πρώτο χρόνο 100 νέες θέσεις εργασίας.

Διαβάστε επίσης:

Συνάντηση της Ειδικής Γραμματέως για τα Ζώα Συντροφιάς με τον Σύλλογο Ερασιτεχνών Εκτροφέων Σκύλων

Pet City: Εστιάζει σε επέκταση δικτύου, ecommerce και συνεργασίες – Ο Ν. Σταθόπουλος στη θέση του Μαντζουρανάκη

Ζώα συντροφιάς: «Ξεπαγώνει» το μέτρο για υποχρεωτική στείρωση ή αποστολή DNA

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News