Business & Finance Τρίτη 5/03/2024, 17:29
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επ. Ανταγωνισμού: Πράσινο στην παραχώρηση της Αίγλης Ζαππείου στη Γρηγόρης

Επ. Ανταγωνισμού: Πράσινο στην παραχώρηση της Αίγλης Ζαππείου στη Γρηγόρης

Εγκρίθηκε ομόφωνα, από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, κατά την πρόσφατη συνεδρίαση τμήματός της, η συγκέντρωση που αφορά στην απόκτηση κοινού ελέγχου από την FOODCORP INVESTMENTS ΑΕ, εταιρεία του Ομίλου Κοπελούζου, και τη ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΑΒΕΕ επί της εταιρείας «1904 Α.Ε.».  

Αυτό γνωστοποιήθηκε με ανακοίνωση της επιτροπής στην οποία αναφέρονται ακόμη τα εξής:  

Κύρια δραστηριότητα της «1904 ΑΕ» είναι η ανακατασκευή, εκμετάλλευση και λειτουργία για είκοσι έτη του κτιριακού συγκροτήματος της «ΑΙΓΛΗΣ ΖΑΠΠΕΙΟΥ», προκειμένου να λειτουργήσει ως πολυχώρος εστίασης, αναψυχής, κινηματογράφου και διοργάνωσης εκδηλώσεων. Η συγκέντρωση οδηγεί σε ποιοτική μεταβολή του ελέγχου επί της «1904 ΑΕ», καθώς επί του παρόντος ελέγχεται αποκλειστικά από τη ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΑΒΕΕ.  

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού έκρινε ότι δεν υφίστανται επηρεαζόμενες αγορές από τη συγκέντρωση κι ως εκ τούτου δεν προκαλούνται αντι-ανταγωνιστικά οριζόντια, κάθετα ή συσπειρωτικά αποτελέσματα συνεπεία της πραγματοποίησής της. Ως εκ τούτου, παρότι εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της παρ. 1 του άρθρου 6 του ν. 3959/2011, η υπό κρίση συγκέντρωση δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις σχετικές αγορές στις οποίες αφορά.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News