ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αγγελάκης: Το Ελαιοπουλάκι έφτασε μέχρι το Χονγκ Κονγκ – Οι επενδύσεις των 15 εκατ.

Αγγελάκης: Το Ελαιοπουλάκι έφτασε μέχρι το Χονγκ Κονγκ – Οι επενδύσεις των 15 εκατ.

Με ναυαρχίδα των προϊόντων της, το Ελαιοπουλάκι® – OliVchicken®, η Αγγελάκης αυτή τη στιγμή, έχει ήδη δυναμική παρουσία σε Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Κατάρ και Χονγκ Κονγκ. Στόχος της ευβοϊκής πτηνοτροφικής επιχείρησης είναι να διευρύνει την παρουσία της, τόσο στις συγκεκριμένες αγορές, όσο και σε άλλες χώρες-στόχους και δουλεύει καθημερινά προς αυτή την κατεύθυνση.

Διακρατικές συμφωνίες

“Ο δρόμος δεν είναι πάντα εύκολος, γιατί στις περισσότερες χώρες εκτός ΕΕ δεν υπάρχουν διακρατικές συμφωνίες για την εξαγωγή κοτόπουλου, συνεπώς απαιτείται στενή συνεργασία με τα Υπουργεία και τους αρμόδιους φορείς για να προχωρήσουμε”, επισημαίνει ο Αντώνης Σιγανός, International Sales Manager της εταιρείας.

Προϊοντικό μείγμα

Σχετικά με το προϊοντικό μείγμα, τονίζει ότι “στην Αγγελάκης είμαστε ιδιαίτερα ευέλικτοι και προσαρμόζουμε το προϊοντικό μείγμα, ανάλογα με την αγορά-στόχο και τις ανάγκες της. Εκμεταλλευόμαστε τόσο το κανάλι του Food Service, με στόχευση στο Fine Dining, όσο και το κανάλι του Retail”.

Επόμενοι στόχοι

Οι εξαγωγές πέρυσι πρόσφεραν περίπου το 10% του συνολικού τζίρου της εταιρείας, το ενδιαφέρον της Αγγελάκης στρέφεται στις αναπτυσσόμενες αγορές. “Στις αγορές αυτές υπάρχουν σημαντικές ευκαιρίες διείσδυσης με διαφοροποιημένα προϊόντα, όπως το Ελαιοπουλάκι®-OliVchicken® που απαντάει στις σύγχρονες καταναλωτικές τάσεις για υγιεινή διατροφή και ευεξία, σύμφωνα με τα μεσογειακά πρότυπα”, υπογράμμισε ο κ. Σιγανός.

Πυλώνες

Πόσο ικανοποιημένοι είναι όμως οι συνεργάτες της Αγγελάκης στο εξωτερικό;

Σύμφωνα με τον κ. Σιγανό, μια συνεργασία για να είναι επιτυχημένη απαιτεί 2 βασικούς πυλώνες:

  • Επαγγελματισμό και συνέπεια και από τις δύο πλευρές
  • Το προϊόν να είναι αποδεκτό από την αγορά

“Είμαστε ευτυχείς που στις μέχρι τώρα συνεργασίες μας έχουμε επιτύχει να σκοράρουμε ψηλά και στους δύο αυτούς πυλώνες. Αυτό αποτυπώνεται και στο γεγονός ότι οι εξαγωγές μας το 2023 σημείωσαν μεγάλο ρυθμό ανάπτυξης, παρουσιάζοντας διπλάσια μεγέθη συγκριτικά με το 2022” σημείωσε.

Επενδύσεις

Σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις, το επενδυτικό πρόγραμμα αξίας €15 εκατ. που ανακοινώθηκε πέρυσι, έχει ήδη αρχίσει να υλοποιείται. Οι επενδύσεις αυτές σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων της εταιρείας αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2025, “αλλάζοντας άρδην την εικόνα της Αγγελάκης σε επίπεδο υποδομών και δυνατοτήτων, αλλά και βελτιώνοντας σημαντικά την καθημερινότητα των ανθρώπων της” όπως αναφέρθηκε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της εταιρείας. 

Διαβάστε επίσης:

Γεωργία – κτηνοτροφία: Αύξηση στις τιμές εκροών – Μείωση στις τιμές εισροών

ΥΠΑΑΤ: Το σχέδιο για την ανασυγκρότηση του κτηνοτροφικού κλάδου στη Θεσσαλία

ΚΟΤΙΝΟ: Τι προβλέπει το 5ετές πλάνο της εταιρείας

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News