Business & Finance Σάββατο 23/12/2023, 12:30 ΜΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
BUSINESS & FINANCE

ΚΟΤΙΝΟ: Τι προβλέπει το 5ετές πλάνο της εταιρείας

ΚΟΤΙΝΟ: Τι προβλέπει το 5ετές πλάνο της εταιρείας

Στην έκτακτη γενική συνέλευση της ΚΟΤΙΝΟ που πραγματοποιήθηκε στις 30 Νοεμβρίου αποφασίστηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας κατά €259,16 χιλ. με εισφορά σε είδος των άυλων περιουσιακών στοιχείων – εμπορικών σημάτων των μετόχων και με μετρητά.

  • Το 70% (€181,41 χιλ.) καλύφθηκε από τον Ηλία Σαρηγιαννίδη με την εισφορά σε είδος του άυλου περιουσιακού στοιχείου – εμπορικού σήματος “ΚΟΤΙΝΟ Κοτόπουλα Αρτάκης 100% Αγνές συνταγές Κοτομπουκιές”
  • Το 30% (€69,08 χιλ.) καλύπτεται από την Έλενα Σαρηγιαννίδη με την εισφορά σε είδος του άυλου περιουσιακού στοιχείου – εμπορικού σήματος “ΚΟΤΙΝΟ Κοτόπουλα Αρτάκης 100% αγνές συνταγές Σνίτσελ”. Η ίδια κατέβαλε επίσης το ποσό των €8,67 χιλ. με έκδοση 245 νέων μετοχών

Έτσι το μετοχικό κεφάλαιο ανέρχεται πλέον σε περίπου €330 χιλ. και διαιρείται σε 9.323 μετοχές με ονομαστική αξία €35,39 εκάστη.
Είχε προηγηθεί έκθεση αποτίμησης από την ελεγκτική εταιρεία PKF Hellas, σύμφωνα με την οποία, η συνολική εύλογη αξία των δύο εμπορικών σημάτων – τα οποία έχουν ισχύ έως την 9/6/2033, αποτιμήθηκε σε €2.737.215 και συγκεκριμένα:

  • ” ΚΟΤΙΝΟ Κοτόπουλα Αρτάκης 100% αγνές συνταγές Κοτομπουκιές “: €1.982.200
  • ” ΚΟΤΙΝΟ Κοτόπουλα Αρτάκης 100% αγνές συνταγές Σνίτσελ”: €755.015

Το «καμπανάκι» του ορκωτού

Θυμίζουμε ότι στις τελευταίες οικονομικές καταστάσεις, ο ορκωτός ελεγκτής είχε επιστήσει την προσοχή στο γεγονός ότι στο τέλος του 2022 το σύνολο των Ιδίων Κεφαλαίων της εταιρείας είχε καταστεί αρνητικό (-€996 χιλ.) και συνεπώς συντρέχουν οι προϋποθέσεις εφαρμογής των διατάξεων του άρθρου 119 του Ν. 4548/2018 περί της συνέχισης της δραστηριότητας της εταιρείας.

Επιπλέον, το σύνολο της αξίας των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων της εταιρείας υπερέβαινε τη συνολική αξία των κυκλοφορούντων περιουσιακών της στοιχείων κατά €1,92 εκατ., με αποτέλεσμα να υπάρχει η πιθανότητα να μην είναι σε θέση να αποπληρώσει μέρος των συμβατικών της υποχρεώσεων. Οι συνθήκες αυτές υποδηλώνουν την ύπαρξη ουσιώδους αβεβαιότητας η οποία ενδεχομένως θα εγείρει σημαντική αμφιβολία σχετικά με τη δυνατότητα της εταιρείας να συνεχίσει τη δραστηριότητά της.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι “η διοίκηση της εταιρείας έχει σχεδιάσει τη λήψη κατάλληλων μέτρων για τη βελτίωση της χρηματοοικονομικής της θέσης και την ομαλή συνέχιση των δραστηριοτήτων της”.

Το πλάνο

Από την πλευρά της η διοίκηση επισημαίνει ότι “η εταιρεία διατηρεί μακροχρόνια και άριστη σχέση με τους βασικούς πιστωτές της, τους προμηθευτές, και επιπλέον για τα τραπεζικά δάνεια σε πολύ μεγάλο βαθμό έχουν χορηγηθεί εγγυήσεις από τον βασικό μέτοχο.

Περαιτέρω, η διοίκηση της εταιρείας έχει ήδη καταρτίσει πενταετές επιχειρηματικό πλάνο βάσει του οποίου τα αποτελέσματα της εταιρείας αναμένεται να είναι κερδοφόρα και σημαντικά ενισχυμένα, δεδομένου ότι το μίγμα πωλήσεων της εταιρείας μεταβάλλεται, με σταδιακή αύξηση των μεριδίων των νέων και κερδοφόρων προϊόντων βάσει των κατευθύνσεων του επιχειρηματικού πλάνου.

Επιπρόσθετα, η εταιρεία πέραν των ανωτέρω, εξετάζει μία σειρά επιπλέον ενεργειών που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει: αποτελεσματικότερη εκμετάλλευση κερδοφόρων δραστηριοτήτων, επέκταση δραστηριοτήτων και δικτύου πωλήσεων κ.λπ.”

Τι πωλήσεις αναμένει για κοτομπουκιές και σνίτσελ μέχρι το 2028

ΚΟΤΙΝΟ: Τι προβλέπει το 5ετές πλάνο της εταιρείας-1

Αύξηση μεριδίου αγοράς – Νέα γραμμή παραγωγής

Αναφορικά με τα περυσινά μεγέθη, η εταιρεία είχε καταγράψει ανάπτυξη 27,65%, με τζίρο €12,64 εκατ., τριπλασιασμό των EBITDA (στις €336 χιλ.) και θετικά προ φόρων κέρδη από ζημίες το 2021.

Σύμφωνα με τη διοίκηση, “η εταιρεία μέσα στις δύσκολες αυτές συνθήκες πέτυχε την τροποποίηση του μίγματος πωλήσεών της, με αύξηση του μεριδίου των πωλήσεων προ-ψημένων προϊόντων και παρασκευασμάτων.

Παράλληλα, προχώρησε σε επένδυση για τη δημιουργία νέας γραμμής παραγωγής παναρισμένων – προψημένων προϊόντων, ώστε να καλύψει τη συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση”.

 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News