ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μειώσεις τιμών στα IKEA από τον όμιλο Fourlis

Μειώσεις τιμών στα IKEA από τον όμιλο Fourlis

Νέα καταστήματα ΙΚΕΑ, Intersport, Holland & Barrett, αλλά και μείωση των τιμών στα προϊόντα IKEA προανήγγειλε χθες η διοίκηση του ομίλου Fourlis, κατά τον σχολιασμό με τους αναλυτές των οικονομικών αποτελεσμάτων για το εννεάμηνο του 2023. Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε χθες ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Δημήτρης Βαλαχής, τον επόμενο μήνα πρόκειται να εγκαινιαστεί ένα κατάστημα ΙΚΕΑ στη Βουλγαρία, ενώ θα ακολουθήσουν ένα ΙΚΕΑ στην Πάτρα εντός του τέταρτου τριμήνου του 2024, ένα στο Ηράκλειο εντός του α΄ τριμήνου του 2025 και ένα ακόμη στο Ελληνικό, εντός του α΄ εξαμήνου του 2027.

Σε ό,τι αφορά τη δραστηριότητα της λιανικής πώλησης αθλητικών ειδών, η οποία αναπτύσσεται μέσα από το σήμα Intersport, έμφαση το επόμενο διάστημα θα δοθεί σε νέα καταστήματα στη Ρουμανία και στη Βουλγαρία. Οπως σημείωσε ο κ. Βαλαχής, ενώ κατά τη διάρκεια της πανδημίας και μετά από αυτήν δόθηκε έμφαση στο δίκτυο της Ελλάδας, πλέον είναι ώρα να δοθεί έμφαση ειδικά στη ρουμανική αγορά, μια αγορά με μεγάλη προοπτική. Βεβαίως, όπως ο ίδιος σημείωσε, η ανάπτυξη εκεί θα πρέπει να γίνει με προσοχή, καθώς υπάρχει έντονος ανταγωνισμός. Σε ό,τι αφορά το δίκτυο της Intersport στην Ελλάδα, μέσα στο 2023 άνοιξαν καταστήματα στο Παγκράτι, στην Κατερίνη και στις Σέρρες, ενώ βρίσκονται σε φάση ολοκλήρωσης οι εργασίες ανακαίνισης σε υφιστάμενα καταστήματα.

Πολύ πιο άμεσα και δη την επόμενη εβδομάδα θα εγκαινιαστεί το τέταρτο κατάστημα Holland & Barrett, της αλυσίδας προϊόντων ευεξίας που αναπτύσσει ο όμιλος. Το νέο κατάστημα βρίσκεται στο Χαλάνδρι (είχαν προηγηθεί τα καταστήματα σε Κηφισιά, Γλυφάδα και Μαρούσι, στο The Mall), ενώ στο πρώτο δίμηνο του 2024 αναμένεται ένα ακόμη κατάστημα, αυτή τη φορά στη Νέα Σμύρνη. Το 2024 βεβαίως θα ανοίξουν και άλλα καταστήματα, ενώ ο στόχος για τον τζίρο της Holland & Barrett από την ανάπτυξη του δικτύου και των ηλεκτρονικών καταστημάτων σε Ελλάδα, Ρουμανία και Βουλγαρία είναι τα 50 εκατ. ευρώ το 2026-2027.

Σε ό,τι αφορά τέλος την Trade Estates ΑΕΕΑΠ, ο επικεφαλής του ομίλου κ. Βασίλης Φουρλής επεσήμανε ότι μετά την είσοδο στο Χ.Α., επόμενο ορόσημο είναι η απόσχισή της από τον όμιλο.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News