Business & Finance Δευτέρα 23/10/2023, 11:26
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Γ. Στουρνάρας: Η συμφωνία Alpha-UniCredit δείχνει την πρόοδο που έχουν κάνει οι τράπεζες

Γ. Στουρνάρας: Η συμφωνία  Alpha-UniCredit δείχνει την πρόοδο που έχουν κάνει οι τράπεζες

Η συμφωνία της Alpha Bank με την UniCredit αντανακλά την αυξημένη αξιοπιστία της ελληνικής οικονομίας τα τελευταία χρόνια και τη σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί στο ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα, δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας. 

Υπενθυμίζεται ότι η ιταλική UniCredit εξέφρασε ενδιαφέρον για την εξαγορά του 9% που κατέχει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στην Alpha Bank, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης συνεργασίας με την συγχώνευση των θυγατρικών των δύο τραπεζών στη Ρουμανία και την επίτευξη στρατηγικής συνεργασίας στην Ελλάδα.

Αναλυτικά η δήλωση του κεντρικού τραπεζίτη αναφέρει τα εξής: 

«Η Τράπεζα της Ελλάδος καλωσορίζει τη συμφωνία UniCredit και Alpha Bank, την πρώτη σημαντική στρατηγική συμφωνία μεταξύ μιας μεγάλης ευρωπαϊκής τράπεζας και μιας συστημικής ελληνικής τράπεζας, μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση της προηγούμενης δεκαετίας.

Η συμφωνία αυτή αντανακλά την αυξημένη αξιοπιστία της ελληνικής οικονομίας τα τελευταία χρόνια, όπως αυτή άλλωστε πιστοποιήθηκε από τέσσερις οίκους αξιολόγησης μέχρι τώρα, οι οποίοι χορήγησαν επενδυτική βαθμίδα στα ελληνικά κρατικά ομόλογα. Αντανακλά επίσης και τη σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί στο ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα. 

Αξίζουν συγχαρητήρια στις δύο τράπεζες, UniCredit και Alpha Bank, για τη συστηματική δουλειά που έκαναν, ώστε να καταλήξουν σε αυτήν τη σημαντική συμφωνία, η οποία δεν αφορά μόνο την Ελλάδα και την Ιταλία, αλλά όλη την ευρωζώνη».

Διαβάστε επίσης: 

Το 9% του ΤΧΣ στην Alpha Bank προτείνει να αγοράσει η UniCredit

Προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης για τη μετοχή της Alpha Bank

ΤΧΣ: Καλωσορίζει τη συμφωνία Alpha Bank-UniCredit – Θα γίνει διαγωνιστική διαδικασία

Κ. Χατζηδάκης: Μετά από χρόνια μια μεγάλη ευρωπαϊκή τράπεζα επενδύει και πάλι στην Ελλάδα 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News