Business & Finance Πέμπτη 3/08/2023, 10:32
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΟΤΕ: Στα 247,2 εκατ. τα καθαρά κέρδη στο εξάμηνο

ΟΤΕ: Στα 247,2 εκατ. τα καθαρά κέρδη στο εξάμηνο

Κατά 0,9% αυξήθηκε το β’ τρίμηνο το προσαρμοσμένο EBITDA του ΟΤΕ στην Ελλάδα, αγγίζοντας τα 322 εκατ. ευρώ, και κατά 1,8% το πρώτο εξάμηνο στα 640,5 εκατ. ευρώ. Το περιθώριο ανήλθε στο 40,9% στο τρίμηνο παρουσιάζοντας πτώση 0,6 μονάδες, ενώ στο εξάμηνο σημειώθηκε αύξηση 0,2 μονάδων στο 42,1%.

Τα καθαρά κέρδη του ΟΤΕ στο εξάμηνο ανήλθαν στα 247,2 εκατ. ευρώ με αύξηση 4,7%, ενώ στο β’ τρίμηνο διαμορφώθηκαν στα 111,9 εκατ. ευρώ με ετήσια αύξηση 4,8%.

Υπενθυμίζεται ότι η συνολική αμοιβή των μετόχων για το 2023 θα ανέλθει σε 425 εκατ. ευρώ περίπου και θα επιμεριστεί σε μέρισμα αξίας 250 εκατ. ευρώ και σε πρόγραμμα απόκτησης ιδίων μετοχών ύψους 175 εκατ. ευρώ περίπου. To τελικό μέρισμα, που αντιστοιχεί σε 0,58878 ευρώ ανά μετοχή, καταβλήθηκε στις 11 Ιουλίου 2023, ενώ μέχρι σήμερα, η εταιρεία έχει εκταμιεύσει σχεδόν το μισό του συνολικού ποσού που αντιστοιχεί στο πρόγραμμα απόκτησης ιδίων μετοχών.

Αναλυτικά, σε ό,τι αφορά της δραστηριότητες του ΟΤΕ στην Ελλάδα το β’ τρίμηνο του έτους:

  • Αύξηση εσόδων κατά 2,4%, προσαρμοσμένο EBITDA (AL) ενισχυμένο κατά 0,9%, με το περιθώριο στο 40,9%
  • Αύξηση εσόδων από υπηρεσίες κινητής κατά 2,4% στο τρίμηνο, χάρη τόσο στην καρτοκινητή όσο και στα συμβόλαια – Βελτιωμένες τάσεις στις ευρυζωνικές υπηρεσίες σταθερής
  • Θετικές λειτουργικές επιδόσεις:

– Αύξηση των συνδρομητών υπηρεσιών οπτικής ίνας (FTTx) κατά 7%, με τη διείσδυση στο 65% της βάσης

 – Αύξηση στους συνδρομητές FTTH (+28 χιλιάδες)

– Δίκτυο FTTH διαθέσιμο σε 1,1 εκατ. νοικοκυριά και επιχειρήσεις, με το ποσοστό διείσδυσης να ανέρχεται στο 19%

– Αύξηση στα συνολικά έσοδα του Ομίλου κατά 1,1% – το προσαρμοσμένο EBITDA (AL) επηρεάστηκε από τις δραστηριότητες στη Ρουμανία

  • Αύξηση στα συνολικά έσοδα του Ομίλου κατά 1,1% – το προσαρμοσμένο EBITDA (AL) επηρεάστηκε από τις δραστηριότητες στη Ρουμανία

ΟΤΕ: Στα 247,2 εκατ. τα καθαρά κέρδη στο εξάμηνο-1

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ σχολίασε:

«Το δεύτερο τρίμηνο συνεχίσαμε την αναπτυξιακή μας πορεία, σημειώνοντας θετικές επιδόσεις στην ελληνική αγορά, η οποία, όπως αναμέναμε, χαρακτηρίζεται από εντεινόμενο ανταγωνισμό. Η ισχυρή αύξηση των εσόδων από υπηρεσίες κινητής αντιστάθμισε τη μείωση που σημειώθηκε στη σταθερή λόγω πρωτοβουλιών συγκράτησης της πελατειακής βάσης. Η επέκταση του δικτύου οπτικών ινών συνεχίζεται. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με την αύξηση των πελατών FTTH, με το ποσοστό διείσδυσης να έχει διπλασιαστεί σε σχέση με έναν χρόνο πριν, και μάλιστα με αυξημένη διαθεσιμότητα του δικτύου.

Σε ένα πιο σταθερό μακροοικονομικό περιβάλλον, αναμένουμε ότι οι τάσεις που καταγράφηκαν κατά τα πρώτα τρίμηνα του έτους θα συνεχισθούν και στο δεύτερο εξάμηνο. Συνεχίζουμε την αυστηρή διαχείριση του κόστους για να διατηρήσουμε την κερδοφορία μας και να ανταποκριθούμε στις δεσμεύσεις μας».

Αναλυτικά δείτε τα αποτελέσματα ΕΔΩ.

moneyreview.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ
Αποτελέσματα ΟΤΕ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News