Business & Finance Τρίτη 16/05/2023, 12:03
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τράπεζα Πειραιώς: Στα 3 ευρώ ανεβάζει την τιμή-στόχο η Deutsche Bank

Τράπεζα Πειραιώς: Στα 3 ευρώ ανεβάζει την τιμή-στόχο η Deutsche Bank

Στα 3 ευρώ, από τα 2,95 ευρώ προηγουμένως, ανεβάζει την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς η Deutsche Bank, επιβεβαιώνοντας τη σύσταση αγοράς που έχει εκδώσει.

Ο οίκος έχει προχωρήσει σε μικρές αναθεωρήσεις των εκτιμήσεών του για τα αποτελέσματα της τράπεζας την περίοδο 2023-2024, με τις αλλαγές να εντοπίζονται κυρίως στα έσοδα από τόκους, λόγω του χαμηλότερου κόστους χρηματοδότησης. Η ομαλοποίηση των φόρων πιο κοντά στα θεσπισμένα επίπεδα αντισταθμίζει τη μικρή βελτίωση στα προ φόρων κέρδη. Και η οργανική παραγωγή έχει οδηγήσει σε περαιτέρω βελτίωση των εξελίξεων στο επίπεδο των κεφαλαίων CET1. 

Η Deutsche Bank σημειώνει ότι η Τράπεζα Πειραιώς δεν είναι ανάμεσα στα προτιμώμενα ονόματά της για την Ελλάδα, καθώς πιστεύει ότι υπάρχουν άλλες, πιο ισορροπημένες επιλογές. Όμως, τα καλύτερα των προβλέψεων αποτελέσματα θα μπορούσαν να συνεχίσουν να δρουν σαν ένας καταλύτης για τη μετοχή, όπως έχει φανεί τους τελευταίους μήνες, με τον οίκο να μην αποκλείει αναβαθμίσεις στις εκτιμήσεις του consensus, έπειτα από το νέο guidance.

Σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα της τράπεζας για το πρώτο τρίμηνο, η Deutsche Bank τα χαρακτηρίζει ισχυρά σε όλα τα επίπεδα, ειδικά στα έσοδα από τόκους. Συνολικά, τα καλύτερα νέα ήρθαν από τα υψηλότερα επιτόκια, ενισχύοντας τη συνεισφορά από τα δάνεια, ενώ από την άλλη, το κόστος των καταθέσεων αυξήθηκε με ελεγχόμενο ρυθμό.

Κ. Σαμ. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News