Business & Finance Τετάρτη 6/01/2021, 13:08
ΓΑΛΛΙΑ

Michelin: Περικοπή 2.300 θέσεων εργασίας την προσεχή τριετία

Michelin: Περικοπή 2.300 θέσεων εργασίας την προσεχή τριετία

Σε περικοπή 2.300 θέσεων εργασίας στη Γαλλία προχωρά ο γαλλικός όμιλος Michelin, ένας από τους μεγαλύτερους στον κόσμο κατασκευαστές ελαστικών, σύμφωνα με ανακοίνωσή του, στο πλαίσιο «σχεδίου ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας».

Ο όμιλος έχει στόχο τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς του έως 5% ετησίως, κάτι που μπορεί να σημαίνει «μέσα σε τρία χρόνια μια μείωση των θέσεων εργασίας που μπορεί να φθάσει έως τις 2.300» από τις 21.000 σήμερα.

Ο όμιλος έχει ήδη περικόψει 1.500 θέσεις εργασίας από το 2017 στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσής του, κυρίως στην ιστορική έδρα του στο Κλερμόν-Φεράν (κεντρική Γαλλία) και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

‘Εως το 2024, «σχεδόν το 60% των προβλεπόμενων αποχωρήσεων θα γίνουν στη βάση πρόωρων συνταξιοδοτήσεων και οι υπόλοιπες με εθελούσιες αποχωρήσεις» στο πλαίσιο συλλογικών διακοπών σύμβασης, διευκρίνισε η εταιρεία.

Ωστόσο, η Michelin δεσμεύεται να αναδημιουργήσει τόσες θέσεις εργασίες όσες θα έχει καταργήσει, όπως ανέφερε ο πρόεδρός της.

Ο αριθμός των αποχωρήσεων ανά μονάδα θα διευκρινιστεί τους επόμενους μήνες: η διεύθυνση του ομίλου επιθυμεί να ξεκινήσει «γρήγορα» διαπραγματεύσεις με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις γύρω από μια «συμφωνία πλαίσιο διάρκειας τριών ετών».

Ο όμιλος είναι αντιμέτωπος εδώ και δέκα χρόνια με βαθιές δομικές αλλαγές της παγκόσμιας αγοράς ελαστικών, κυρίως με τη μαζική άφιξη προϊόντων χαμηλού κόστους.

Παράλληλα, ο όμιλος συνεχίζει τη «στρατηγική τοπικής προσαρμογής στη Γαλλία νέων δραστηριοτήτων υψηλής προστιθέμενης αξίας» όπως το υδρογόνο, η τρισδιάστατη εκτύπωση, οι κόλλες ή τα πλαστικά απορρίμματα.

Με ορίζοντα το 2030, η εταιρεία ευελπιστεί πως το 30% του κύκλου εργασιών της θα αφορά δραστηριότητες εκτός ελαστικών.

Πηγή: Reuters

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News