Business & Finance Πέμπτη 10/12/2020, 12:31
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γαλλία: Nέα «καμπάνα» σε Google και Amazon

Γαλλία: Nέα «καμπάνα» σε Google και Amazon

Στην επιβολή προστίμου-ρεκόρ σε βάρος της Google προχώρησαν οι γαλλικές αρχές προστασίας προσωπικών δεδομένων, ανακοινώντας παράλληλα και «καμπάνα» εναντίον θυγατρικής της Amazon, για την πολιτική που ακολουθούν στα διαφημιστικά cookies.

Ειδικότερα η γαλλική αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων CNIL επέβαλε πρόστιμο 100 εκατ. ευρώ σε δύο θυγατρικές της Google καθώς και πρόστιμο 35 εκατ. ευρώ σε θυγατρική της Amazon για τον τρόπο διαχείρισης των cookies, τα οποία είναι συσκευές εντοπισμού που εγκαθίστανται στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές των χρηστών χωρίς τη συγκατάθεσή τους. 

Η γαλλική αρχή CNIL έδωσε στις εταιρείες τελεσίγραφο τριών μηνών να κάνουν αλλαγές στην πληροφόρηση που παρέχουν στους χρήστες, ειδάλλως θα βρεθούν αντιμέτωπες με πρόστιμο 100.000 ευρώ ημερησίως. 

Η «καμπάνα» της CNIL εναντίον της Google είναι διπλάσια σε σύγκριση με το προηγούμενο, υψηλότερο πρόστιμο που είχε επιβάλει η γαλλική αρχή. Ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός έχει βρεθεί και στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη «σταυροφορία» των Βρυξελλών εναντίον των εταιρειών με κυρίαρχη θέση στο Διαδίκτυο, έχοντας επιβάλει μέσω τριών διαφορετικών υποθέσεων πρόστιμα άνω των 8 δισ. ευρώ.

Η Amazon εξέφρασε την αντίθεσή της στο προστιμο της γαλλικής αρχής, σημειώνοντας ότι επικαιροποιεί τις πρακτικές ιδιωτικού απορρήτου.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News