Business & Finance Παρασκευή 4/12/2020, 10:45
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γερμανία: Σε επίπεδα προ πανδημίας οι παραγγελίες των εργοστασίων

Γερμανία: Σε επίπεδα προ πανδημίας οι παραγγελίες των εργοστασίων

Άνοδο σημείωσαν τον Οκτώβριο και για έκτο διαδοχικό μήνα οι βιομηχανικές παραγγελίες στα εργοστάσια της Γερμανίας, υπερβαίνοντας μάλιστα τα επίπεδα προ πανδημικής κρίσης, σε μια ένδειξη ότι ο μεταποιητικός τομέας της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας αποδεικνύεται ανθεκτικός απέναντι στις επιπτώσεις του κορωνοϊού.

Η ζήτηση στα γερμανικά εργοστάσια αυξήθηκε 2,9% τον Οκτώβριο, με ρυθμούς σχεδόν διπλάσιους από ό,τι προέβλεπαν οι οικονομολόγοι. Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομίας της Γερμανίας, η άνοδος οφείλεται κυρίως στα επενδυτικά αγαθά. Οι παραγγελίες για μηχανολογικό εξοπλισμό αυξήθηκαν 5% πάνω από τα αντίστοιχα επίπεδα του τετάρτου τριμήνου του 2019.

Γερμανία: Σε επίπεδα προ πανδημίας οι παραγγελίες των εργοστασίων-1

Η γερμανική οικονομία έχει επωφεληθεί από την ανθεκτικότητα του μεταποιητικού τομέα, ο οποίος κατάφερε να προσαρμοσθεί στις συνθήκες εν μέσω πανδημίας, συνεχίζοντας να παράγει αγαθά. Οι περιορισμοί που έχουν επιβάλει οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης για την ανάσχεση της πανδημίας έχουν επηρεάσει κυρίως τις επιχειρήσεις του τομέα υπηρεσιών και κυρίως τις επιχειρήσεις του κλάδου εστίασης και τουρισμού.

Παρ’ όλα αυτά, η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας(Βundesbank) έχει προειδοποιήσει για στασιμότητα της γερμανικής οικονομίας ή ακόμη και συρρίκνωση του ΑΕΠ στους τρεις τελευταίους μήνες του έτους, καθώς και η κυβέρνηση του Βερολίνου αναγκάσθηκε να επαναφέρει περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος κορωνοϊού.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters, Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News